ΥΠΕΠΘ – survey.sch.gr & eSchool – Στατιστικά Στοιχεία



Ιανουαρίου 26, 2010

Ως εκπαιδευτικός κλάδου πληροφορικής παρατηρώ ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος τόσο από τις σχολικές μονάδες (απουσία γραμματέων -αλήθεια, τα σχολεία με λιγότερους από 200 μαθητές έχουν και λιγότερη δουλειά;!) όσο και από τις διευθύνσεις α” βάθμιας & β” βάθμιας εκπαίδευσης για αποστολή στατιστικών στοιχείων (ηλεκτρονικά ή/και γραπτά) που όλο και συχνότερα ζητά το υπουργείο ή διάφορες υπηρεσίες.

Η συλλογή των στατιστικών αυτών έχει γίνει πλέον δύσκολη υπόθεση αφού πρέπει να συνδυαστούν στοιχεία από διάφορα συστήματα όπως eSchool. δ-βάση, νέστωρ, survey.sch.gr, κλπ.

Το καλύτερο θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, κάθε σχολική μονάδα να εισάγει ΜΙΑ φορά κάθε σχολικό έτος (και αφού τα πράγματα έχουν «ησυχάσει» στο σχολείο, δηλαδή κατά το Νοέμβριο-Δεκέμβριο) ό,τι στατιστικό στοιχείο είναι απαραίτητο στο survey και μόνο εκεί, και κατόπιν η διεύθυνση, το υπουργείο ή όποιος άλλος επιθυμεί να παίρνει από εκεί τις επιθυμητές εκτυπώσεις.

Μία ακόμη καλύτερη προσέγγιση θα ήταν η ενοποίηση ή τουλάχιστον η αυτόματη επικοινωνία και ενημέρωση του survey από το eSchool.

Ευχαριστώ
Σφακιανάκης Ιωάννης
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού