Κόστη λογισμικού, ενημέρωσης Διοικητικών-Οικονομικών Υπαλλήλων, Διοίκησης Δημοσίων Υπαλλήλων



Ιανουαρίου 24, 2012

Επειδή κάθε εγκύκλιος που κυκλοφορεί, αναπαράγεται σε εκατοντάδες αντίγραφα, αποστέλλεται σε χιλιάδες αριθμούς Fax, το κόστος θα μπορούσε να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ με την χρήση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και την αποστολή συνδέσμων στους ενδιαφερόμενους. Οφείλει να γίνει μια οργάνωση ως προς το τι αφορά ποιούς οργανισμούς και ποιές θέσεις υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι για την πρόσβαση στην βάση δεδομένων που τους αφορά, και να αποστέλλεται το σχετικό ενημερωτικό μήνυμα για την ύπαρξη εγκυκλίου-νόμου-νομοθετήματος κτλ. στο λογαριασμό email που διατηρεί στην υπηρεσία του. Αναγκαστικά, θα πρέπει να κάνει log in, ώστε να επιβεβαιώνει με την ψηφιακή του υπογραφή ότι έλαβε γνώση. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει και την αντίστοιχη υποστήριξη με υπηρεσία παροχής απαντήσεων σε τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις που θα μπορεί να κάνει ο υπάλληλος.
Κόστη λογισμικού. Εργάζομαι σε Δήμο. Απορώ γιατί θα πρέπει να έχουμε ο κάθε Δήμος το δικό του Λογισμικό, και να μην υπάρχει ένα λογισμικό κεντρικά υποστηριζόμενο από το Υπουργείο μας. Έτσι θα έχουμε όλοι οι Δήμοι το ίδιο λογισμικό, τις ίδιες ανάγκες για εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη που θα είναι η ίδια για όλους. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τα κόστη για την παροχή και υποστήριξη λογισμικού, ενώ θα προσφέρει τη δυνατότητα στην Πολιτεία να ελέγχει τα στοιχεία όποτε θέλει και στα πρότυτα ή στις εκτυπώσεις που επιθυμεί. Το αυτό ισχύει για τα προγράμματα Μισθοδοσίας (τώρα με το ενιαίο έχει απλοποιηθεί), της Οικονομικής Διαχείρισης, Δημοτολογίου…

Τέλος, επειδή προέρχομαι από τον Ιδιωτικό Τομέα, απορώ πως γίνεται να διατηρούνται στην θέση τους μη παραγωγικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν νέα καθήκοντα, ή υπάλληλοι οι οποίοι μπορούν να αδιαφορούν επειδικτικά για την εργασία τους χωρίς να μπορεί να τους επιπλήξει κανείς. Είναι απαραίτητη η καταγραφή δεξιοτήτων, η παρακολούθηση της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότητας των υπαλλήλων στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί (μέσω τεστς online), και η δυνατότητα για εναλλαγή στις θέσεις εργασίας, ώστε να μπορεί ο υπάλληλος να έχει πολλαπλές δυνατότητες και την υποχρέωση να εκπαιδευτεί σε αυτές. Έτσι με λιγότερο κόστος θα έχουμε αποτελεσματικότερους υπαλλήλους.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Σόνια — 25 Ιανουαρίου, 2012 @ 6:00 μμ

    …συμφωνώ σε αρκετά όσα προτείνετε αλλά κάποτε θα πρέπει να αξιολογηθούν πολύ σοβαρά και οι προιστάμενοι οι οποίοι έχουν καταστρέψει υπηρεσίες σε αρκετές περιπτώσεις και έχουν αδικήσει υπαλλήλους! Ας βαθμολογούνται επιτέλους κι αυτοί από τους υφισταμένους τους όπως γίνεται και σε άλλα κράτη της Ευρώπης, ώστε να έχουμε μια πιο αντικειμενική άποψη για το ποιος είναι ποιος! Γι αυτό και ανησυχώ για ποιος θα αξιολογήσει όλο αυτό το σύνολο των πληροφοριών για κάθε υπάλληλο.

  2. Σχόλιο από γιαννης — 25 Ιανουαρίου, 2012 @ 10:49 μμ

    distixoa einai ali8ia! ego eimai o monadikos ptixioyxos stin ypiresia moy meta to diey8ynti, kai omos me kanan eispraktora (imoyn tmimatarxis se syndesmo).

    2 likeioy kai 1 eispraktoras likeioy poy den ergazete os eispraktoras askoyn dioikitika ka8ikonta

    perimenis prokopi?!

  3. Σχόλιο από ErgoQ — 6 Μαρτίου, 2012 @ 12:10 μμ

    Η εταιρεία μας έχει ήδη αναπτύξει σχετική λειτουργικότητα, που αποστέλλει αυτόματα e-mail σε κάθε ενδιαφερόμενο εάν σημειωθεί κάποια αλλαγή σε θέματα που παρακολουθεί.
    Η λειτουργικότητα αυτή είναι ενσωματωμένη στο σύστημα QPM που είναι ένα εταιρικό intranet για την αυτοματοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας του οργανισμού.
    Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
    http://labs.opengov.gr/2011/12/05/3828

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού