Portal καταχώρησης παραπόνων



Ιουλίου 5, 2010

Ο πολίτης συχνά έρχεται αντιμέτωπος με την σκληρή όψη του Δημοσίου που δεν είναι άλλη από τη γραφειοκρατία, την αγένεια υπαλλήλων και φυσικά άλλα φαινόμενα. Αυτή η εικόνα δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτική, αλλά ανεξάρτητα με τον βαθμό που υφίσταται, είναι ικανή να χαλάει τη συνολική εικόνα, ενώ παράλληλα δημιουργεί και προβλήματα στους πολίτες.

Μια πρόταση είναι να δημιουργηθεί ένα Portal καταχώρησης παραπόνων. Τα παράπονα θα καταχωρούνται επώνυμα και θα είναι moderated, ώστε να αντιστοιχίζονται σωστά στην υπηρεσία που ανήκουν. Στη συνέχεια θα αποστέλλονται αυτομάτως υπό τη μορφή ticket στον υπεύθυνο κάθε Οργανισμού, ο οποίος θα πρέπει να διερευνήσει όπου χρειάζεται τι έχει γίνει και όπου χρειάζεται να δώσει απαντήσεις.

Επίσης θα μπορούν να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ανά Οργανισμό, δηλαδή ο αριθμός παραπόνων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο αριθμός προβλημάτων/παραπόνων που έχουν λυθεί/αντιμετωπιστεί.

Το οφέλη είναι πολλά, ενώ το σύστημα είναι σχετικά απλό. Ο χρόνος που θα αφιερώνει ο υπεύθυνος κάθε Οργανισμού θα είναι μικρός, σε σύγκριση με τα οφέλη που θα αποκομίσει για τον οργανισμό του.

Τέλος θα μπορεί να γίνεται και από τους πολίτες μια αποτίμηση του επιπέδου των υπηρεσιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μετριέται ποιοτικά η εξέλιξη του κάθε Οργανισμού.

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Γιώργος — 12 Ιουλίου, 2010 @ 2:04 πμ

    Ο πολιτικός γάμος για να γίνει θέλει 30€ παράβολο (το οποίο το πληρώνεις 36€ τελικά) και 70€ στο δημαρχείο!
    Δεν ειναι παρα πολλα??? Ποιος ο λόγος για όλα αυτα???

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού