Αξιοποίηση επιστημονικού προσωπικού.
Ιανουαρίου 25, 2012
Αξιοποίηση επιστημονικού προσωπικού και τοποθέτηση του σε ανάλογες θέσεις, αντί το Δημόσιο να αναθέτει έργα σε εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες, με αντίστοιχο υψηλό κόστος. Θα μπορούσε πχ το δημόσιο να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το επιστημονικό προσωπικό του και να το καλεί όταν θέλει να κάνει κάποιο επιστημονικό έργο. |
|
3 Σχόλια »
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL
Σχόλιο από Κάριν Καλτιριμτζή — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 8:57 πμ
Υπάρχει επιστημονικό προσωπικό σε θέσεις άσχετες με την επιστημονική του κατάρτιση.Θα μπορούσε όντως
να αξιοποιηθεί και να προσφέρει ουσιαστικά σε ανάλογα έργα του Δημοσίου.
Σχόλιο από MARIANGELA FOTELLI — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 8:59 πμ
ΩΣ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Σχόλιο από kourousis — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 10:51 πμ
Συμφωνώ με την πρόταση, η οποία είναι αλληλενδετή με την πρότασή που υπέβαλα για την δικτύωση των τεχνικών και επιστημονικών φορέων του Δημοσίου, με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση (προς εξοικονόμηση πόρων) τόσο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όσο και του εξειδικευμένου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού που διαθέτει το Δημόσιο. Οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει να αξιοποιήσουν τη γνώση και τις δυνατότητες που διαθέτει το ίδιο το Δημόσιο (Πανεπιστήμια, Τεχνικές Υπηρεσίες διαφόρων Υπουργείων, κλπ) για να βελτιωθεί η λειτουργία και η αποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δεν είναι δυνατόν ένας τεχνικός επιστήμονας ενός Πανεπιστημίου να μην αξιοποείται για την παροχή εξειδικευμένων τεχνικών συμβουλών προς ένα γραφείο του Δημοσίου που διαχειρίζεται τεχνικά μέσα. Η διασύνδεση μεταξύ των φορέων είναι απαραίτητη για την αμφίδρομη διάχυση της πληροφορίας και την ανάπτυξη συνεργασιών (το κέρδος είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις).