ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μαρτίου 26, 2010
Δημιουργία ηλεκτρονικών σελίδων που ενοποιούν όλες τις ιστοσελίδες από Ελλάδα ,Ευρώπη και U.S.A. σχετικές με υγεία , νοσοκομεία , γιατρούς , πανεπιστημιακή εκπαίδευση , ασφαλιστικά ταμεία ,επιστημονική έρευνα , θεσμούς και νόμους Ευρωπαϊκής Ενωσης , ασθένειες , τρόφιμα και θερμιδομετρητές , φάρμακα , εφαρμογές τεχνολογίας στην υγεία και ιατρικές επιστήμες & επαγγέλματα . |
9 Σχόλια »
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL
Σχόλιο από xanthi — 27 Μαρτίου, 2010 @ 3:38 μμ
Εξαιρετική πρόταση για τους πολίτες που θέλουν να ενημερώνονται για θέματα υγείας , διατροφής ,ιατρικής και να υπάρχεουν ενοποιημένα δεδομένα .
Σχόλιο από alexandra — 9 Απριλίου, 2010 @ 4:49 μμ
Εξαιρετική πρόταση αν συνδυαστεί με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και εγκυκλοπαίδειες ιατρικές από Ελλάδα και εξωτερικό και προγράμματα google maps για τα νοσοκομεία , τα ιατρεία και τα ιατρικά κέντρα .
Σχόλιο από tsipcorn — 21 Απριλίου, 2010 @ 12:49 μμ
Αυτό μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στο portal του Υπουργείου Υγείας. Είναι σχετικά εύκολο να γίνει, αλλά υπάρχουν κόστη αρκετά όσον αφορά συνδρομές.
Σχόλιο από programmer — 27 Απριλίου, 2010 @ 2:06 μμ
Η πρόταση είναι υλοποιήσιμη και ρεαλιστική και βοηθάει στην αναβάθμιση της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας και την επαφή με τα ιατρικά επιτεύγματα από το U.S.A. που η ιατρική επιστήμη είναι δεκαετίες μπροστά από τη χώρα μας .
Σχόλιο από kga — 3 Μαΐου, 2010 @ 12:02 πμ
καλή η πρόταση διότι σήμερα μόνον οι πεπειραμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν εκτενή αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών.
Δυστυχώς όμως σε ΚΑΜΜΙΑ απο τις πρός κρίση προτάσεις δεν υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την ανάγκη γνώσεων και δεξιοτήτων για την προσέγγιση της ηλεκτρονικής ιατρικής πληροφόρησης και εφαρμογών. Μιλώ βέβαια για την ανάγκη ανάπτυξης δεξιοτήτων health & digital literacy, που ο γενικός πληθυσμός στο συνόλο του δεν διαθέτει. Σήμερα υπάρχουν δύο κατηγορίες χρηστών υπηρεσιών υγείας: αυτοί που γνωρίζουν αγγλικά (η ιατρική πληροφόρηση είναι στην αγγλική γλώσσα κατά κανόνα),γνωρίζουν βασικά θέματα υγείας ή είναι διατεθιμένοι να μάθουν και έχουν ανεπτυγμένες δεξιότητες χρήσης ηλεκτρ. υπολογιστών και από την άλλη πλευρά όλοι οι άλλοι. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ιατρική πληροφόρηση δύο ταχυτήτων.
Οι ελλείψεις σε health & digital literacy υπάρχουν όχι μόνον στο γενικό κοινό αλλά και στο προσωπικό. ιατρικό και διοικητικό, των νοσοκομείων. Πιστεύω ότι μέχρι να ετοιμασθούν τα νέα συστήματα e-health στο τομέα υγείας, θα πρέπει το Υπουργείο να αναλάβει καμπάνια με συγκεκριμένες δράσεις για την διάδοση πρακτικών health & digital literacy, ώστε να έχει γίνει προετοιμασία όλων μας.
Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο όταν εγκατασταθούν τα συστήματα να μπορέσουν οι χειριστές τους και το ευρύ κοινό να ανταποκριθούν.
Σχόλιο από lawyer — 5 Μαΐου, 2010 @ 5:50 μμ
Πρέπει σε αυτές τις ιστοσελίδες να δημοσιεύονται οι νόμοι του υπουργείου Υγείας ,της Ε.Ε. , το ιατρικό απόρρητο και οι περιπτώσεις παραβιάσεων νόμων από γιατρούς και προμηθευτές .
Σχόλιο από kga — 5 Μαΐου, 2010 @ 11:24 μμ
στην ιστοσελίδα του υπουργείου υπάρχει ήδη σελίδα με την νομοθεσία
Σχόλιο από doctor — 6 Μαΐου, 2010 @ 6:51 μμ
Αυτές οι ιστοσελίδες πρέπει να έχουν κι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής απόψεων , γνωμών , ιδεών , πληροφοριών μεταξύ των επιστημόνων γιατρών από Ελλάδα και εξωτερικό τύπου opengov .
Σχόλιο από TEACHER — 28 Μαΐου, 2010 @ 12:16 μμ
http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3+%CE%A5%CE%A0%CE%97%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A3+%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3&meta= . Προσκαλώ τα μέλη της κοινότητας του opengov σε αυτή την ιστοσελίδα που είναι τα αποτελέσματα στο google με τις λέξεις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ που είναι το θέμα της παρουσίασης μου στην ημερίδα . Η ιστοσελίδα με την παρουσίαση καταλαμβάνει την 3η θέση σε 407000 αποτελέσματα .