4-delta : Δημιουργία και Διαχείριση Διαδικασιών Αξιολόγησης Δημόσιου Τομέα



Ιανουαρίου 28, 2012

Tο Διαδίκτυο των Υπηρεσιών (Internet of Services) αποτελεί μια νέα, παγκόσμια πρακτική παροχής υπηρεσιών, η οποία ακολουθώντας μια Αρχιτεκτονική Προσανατολισμένη στις Υπηρεσίες (Service Oriented Architecture – SOA), εισάγει μια νέα εποχή στην παροχή υπηρεσιών από και προς τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες που παρέχει ένας δημόσιος φορέας είναι διαθέσιμες, ως επί το πλείστον, αποκλειστικά εντός των ορίων αυτού και είναι προσβάσιμες μόνο για επαγγελματική χρήση σε οργανωσιακό πλαίσιο. Το Διαδίκτυο των Υπηρεσιών όμως, αφορά την παροχή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου, με την εκχώρησή τους σε πλατφόρμες στον Παγκόσμιο Ιστό, όπου και είναι διαθέσιμες προς τους τελικούς χρήστες. Οι υπηρεσίες μπορούν να διασυνδεθούν μεταξύ τους, καθώς επίσης και να συντεθούν νέες, ανάλογα με τις ανάγκες των τελικών χρηστών.

Παράλληλα, ο τομέας της αξιολόγησης αποτελεί μία παγκόσμια πρακτική που στοχεύει στην μέτρηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της προς αξιολόγηση οντότητας, παρέχει στοιχεία για την πορεία μιας οντότητας στην ευρύτερη κοινότητα, μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα της οντότητας, καθώς και μπορεί να δημιουργήσει τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφορίας σε παρόμοιες οντότητες. Σήμερα, αν και οι περισσότερες αξιολογήσεις γίνονται εσωτερικά (πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον από τους διαχειριστές και το προσωπικό) εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για ευρύτερης κλίμακας, εξωτερικές αξιολογήσεις που θα πραγματοποιούνται περιοδικά από άτομα του εξωτερικού περιβάλλοντος του οργανισμού.

Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η πλατφόρμα 4-Delta, η οποία προσφέρει τη διευκόλυνση της σύνταξης, διαχείρισης και διεξαγωγής αξιολογήσεων, οποιασδήποτε σαφώς ορισμένης φύσεως, οι οποίες διενεργούνται από τους φορείς της δημόσιας διοίκησης. Δεδομένου ότι σε όλα τα πλαίσια των αξιολογήσεων υπάρχουν συγκεκριμένα σύνολα τιμών με τα οποία θα αξιολογούνται συγκεκριμένες παράμετροι του έκαστου πλαισίου, υπάρχει η δυνατότητα παροχής μιας ενιαίας πλατφόρμας που να υποστηρίζει τη σύνταξη, τη διαχείριση και την εκπόνηση όλων των ειδών των αξιολογήσεων, ενσωματώνοντας όλα τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά μιας αξιολόγησης. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας επεκτείνονται στην αυτοματοποιημένη ενσωμάτωση και επαναχρησιμοποίηση της κυβερνητικής πληροφορίας (π.χ. με χρήση ανοιχτών κυβερνητικών δεδομένων) τόσο στις διαδικασίες αξιολόγησης, όσο και στη διαδικασία δημοσίευσης στοιχείων των δημόσιων οργανισμών με στόχο την πλήρη διαφάνεια.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού