Α.Δ.Α.ΕΣ. (ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ) Κούσουλας Λουκάς, Χατζηδάκης Νικόλαος



Ιανουαρίου 28, 2012

Η σύνταξη της συγκεκριμένης πρότασης αφορά την μηχανοργάνωση όλων των ακινήτων του Δημοσίου (αιγιαλός-π.αιγιαλός-παραλία, Δημόσια Κτήματα, ανταλλάξιμες εκτάσεις Κτηματικών Υπηρεσιών, εποικιστικές εκτάσεις Δνσης Πολιτικής Γης) που τα διαχειρίζονται τεχνικές υπηρεσίες του Υπ.Οικονομικών και των Περιφερειών της Χώρας έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η διαδικασία της παραχώρησης, εκμίσθωσης ή/και εκποίησης γρήγορα και ευέλικτα από οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα βρίσκεται ο Χρήστης (Πολίτης-Επιχειρήσεις). Ακόμη η παραπάνω πρόταση αφορά την σύνταξη χάρτη απαλλοτριώσεων με αντίστοιχες τιμές (αντικειμενικές ή εκδοθείσες με δικαστικές αποφάσεις) και σύνδεση όλων των παραπάνω χαρτών σε ένα ενιαίο Προβολικό Σύστημα Αναφοράς. Επιπρόσθετα θα προωθηθεί τάχιστα η μεταβίβαση εκτάσεων στους Δήμους παράλληλα με τεχνικές διαδικασίες που τρέχει η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) για την καταγραφή ακινήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να πληροφορηθεί ο Πολίτης-Επιχειρήσεις για το εάν οι εκτάσεις των συμβολαίων του εμπίπτουν ή όχι σε Δημόσια Κτήματα μέσα από την δημιουργία για π.χ. επερωτήσεων στο σύστημα της Βάσης Δεδομένων. Επιπλέον είναι εφικτό να γίνεται απόδοση (μέτρηση/χάραξη) σε πραγματικό χρόνο (RTK GPS) με την βοήθεια μόνιμων σταθμών GPS όλων των παραπάνω τεχνικών στοιχείων έτσι ώστε να υπάρχει ταχεία επέμβαση των Δημόσιων Υπηρεσιών σε περιπτώσεις αυθαίρετης κατάληψης εκτάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να αξιοποιηθούν διαθέσιμα μη προβληματικά ακίνητα του Δημοσίου προς αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με υψηλό βαθμό απορροφητικότητας του. Η δημιουργία της Βάσης Δεδομένων θα βοηθήσει για π.χ.
• Στην εξάλειψη ανάγκης εύρεσης σημείου εξάρτησης στις τοπογραφικές εργασίες τεχνικών υπηρεσιών και άρα μείωση του χρόνου εργασίας κατά το ήμισυ
• Μείωση του Εργατικού Δυναμικού
• Μειωμένο κόστος τεχνικού εξοπλισμού
Όλα τα παραπάνω παρέχουν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μορφή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ παραγκωνίζοντας στοιχεία ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ που ο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ αναζητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού