Ποιότητα εξυπηρέτησης



Ιανουαρίου 26, 2012

Το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα μπαίνει σε μία διαδικασία αξιολόγησης από εξωγενείς φορείς. Ο καταλληλότερος όμως για να αξιολογήσει είναι ο ίδιος ο πολίτης που λαμβάνει τις υπηρεσίες του δημοσίου. Προτείνω λοιπόν μέσα στα πλαίσια βελτίωσης των υπηρεσιών του δημοσίου με παράλληλη μείωση του κόστους, την αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών εξυπηρέτησης του πολίτη.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από giorgis — 27 Ιανουαρίου, 2012 @ 12:47 μμ

    Πολύ καλή πρόταση και θα ήθελα να συνδέσω επίσης σ” αυτήν, την καθιέρωση συμπλήρωσης ενός ειδικού ερωτηματολογίου-έντυπου αξιολόγησης προσφερόμενων ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών, που θα συπληρώνει ο πολίτης σε κάθε δημόσια υπηρεσία που έρχεται σε επαφή. Αυτά τα παραπάνω ερωτηματολόγια-έντυπα αξιολόγησης θα αποστέλλονται ανά εύλογο χρονικό διάστημα στις αντίστοιχες διοικήσεις ή υπουργεία προς επεξεργασία των απαντήσεων-αξιολογήσεων, έτσι ώστε να λαμβάνεται και η άποψη του κάθε πολίτη στις διαδικασίες των προσφερόμενων υπηρεσιών από το δημόσιο.
    Ευχαριστώ

  2. Σχόλιο από ErgoQ — 2 Φεβρουαρίου, 2012 @ 12:36 μμ

    Εάν πιστοποιηθεί μια υπηρεσία κατά ISO 9001, αυτό είναι μια από τις διαδικασίες που ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, οπότε θα εφαρμόζεται αναγκαστικά.
    Σχετική πρόταση έχει γίνει εδώ: http://labs.opengov.gr/2011/12/05/3828

  3. Σχόλιο από Dim — 13 Μαρτίου, 2012 @ 8:39 μμ

    Η αξιολόγηση από τους πολίτες ίσως είναι η πλέον αντικειμένική και σωστή. Στο κάτω – κάτω, οι Δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους πολίτες.
    Χρειάζεται όμως προσοχή στην υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης. Σίγουρα με κάποιο ερωτηματολόγιο ενώ η συλλογή και επεξεργασία αυτών πρέπει να είναι συνεχής και μάλλον από ανεξέρτητους αξιολογητές. Για παράδειγμα, ένα Πανεπιστήμιο να κάνει τις αξιολόγήσεις.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού