Ποιότητα εξυπηρέτησης
Ιανουαρίου 26, 2012
Το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα μπαίνει σε μία διαδικασία αξιολόγησης από εξωγενείς φορείς. Ο καταλληλότερος όμως για να αξιολογήσει είναι ο ίδιος ο πολίτης που λαμβάνει τις υπηρεσίες του δημοσίου. Προτείνω λοιπόν μέσα στα πλαίσια βελτίωσης των υπηρεσιών του δημοσίου με παράλληλη μείωση του κόστους, την αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών εξυπηρέτησης του πολίτη. |
|
3 Σχόλια »
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL
Σχόλιο από giorgis — 27 Ιανουαρίου, 2012 @ 12:47 μμ
Πολύ καλή πρόταση και θα ήθελα να συνδέσω επίσης σ” αυτήν, την καθιέρωση συμπλήρωσης ενός ειδικού ερωτηματολογίου-έντυπου αξιολόγησης προσφερόμενων ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών, που θα συπληρώνει ο πολίτης σε κάθε δημόσια υπηρεσία που έρχεται σε επαφή. Αυτά τα παραπάνω ερωτηματολόγια-έντυπα αξιολόγησης θα αποστέλλονται ανά εύλογο χρονικό διάστημα στις αντίστοιχες διοικήσεις ή υπουργεία προς επεξεργασία των απαντήσεων-αξιολογήσεων, έτσι ώστε να λαμβάνεται και η άποψη του κάθε πολίτη στις διαδικασίες των προσφερόμενων υπηρεσιών από το δημόσιο.
Ευχαριστώ
Σχόλιο από ErgoQ — 2 Φεβρουαρίου, 2012 @ 12:36 μμ
Εάν πιστοποιηθεί μια υπηρεσία κατά ISO 9001, αυτό είναι μια από τις διαδικασίες που ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, οπότε θα εφαρμόζεται αναγκαστικά.
Σχετική πρόταση έχει γίνει εδώ: http://labs.opengov.gr/2011/12/05/3828
Σχόλιο από Dim — 13 Μαρτίου, 2012 @ 8:39 μμ
Η αξιολόγηση από τους πολίτες ίσως είναι η πλέον αντικειμένική και σωστή. Στο κάτω – κάτω, οι Δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Χρειάζεται όμως προσοχή στην υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης. Σίγουρα με κάποιο ερωτηματολόγιο ενώ η συλλογή και επεξεργασία αυτών πρέπει να είναι συνεχής και μάλλον από ανεξέρτητους αξιολογητές. Για παράδειγμα, ένα Πανεπιστήμιο να κάνει τις αξιολόγήσεις.