ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΒ



Ιανουαρίου 26, 2012

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας είναι μια απο τις Υπηρεσίες του Κράτους που απευθύνεται και εξυπηρετεί τον κλάδο της Βιομηχανίας στην χώρα μας. Θα ήταν λογικό ότι απο την στιγμή που απευθύνεται σε έναν τόσο παραγωγικό κλάδο να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες-εμπόρους-βιοτέχνες υπηρεσίες φιλικές, λιγότερο χρονοβόρες και ελάχιστα γραφειοκρατικές.

Για αυτό τον λόγο, και ορμώμενος απο την ενός έτους εμπειρία μου στο χώρο της 4ης Διεύθυνσης Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής προτείνω 2 παράλληλες προτάσεις απλούστευσης διαδικασιών
1: διαδικασία έκδοσης δηλώσεων καταχώρησης για τους ρευματοδοτές ακι ρευματολήπτες χαμηλής τάσης οικαικής χρήσης.
2: διαδικασία Ιχνηλασιμότητας των προιόντων ηλεκτρολογικού υλικού που αναφέρονται στην Υπηρεσία μας είτε μέσω καταγγελιών είτε μέσω τακτικών ελέγχων της ίδιας της Υπηρεσίας.

κατα την πρώτη διαδικασία θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δηλώσεων καταχώρησης απο το site της ΓΓΒ. θα τηρείται ιστορικό και με scanned όλα τα συνοδευτικά έγγραφα. Για την πληρωμή του παραβόλου θα μπορεί να χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό παράβολο. Η έκδοση του αριθμού δήλωσης καταχώρησης θα δημιουργείται απο μια μήτρα 12 ψηφιου αλφαριθμητικού που θα υπάρχει στο chip που θα επιτείθεται σε κάθε προιόν.

κατα την δεύτερη διαδικασία θα δημιουργηθεί παράλληλα με το ολοκληρωμένο εργαλείο εποπτείας της αγοράς και ένα σύστημα online με pads και ασύρματη δικτύωση που θα μπορεί οποιαδήποτε όργανο ελέγχου της Υπηρεσίας να ελέγξει το ψηφιακό αρχείο να δεί ένα προιόν τους ελέγχους που έχουν γίνει,τα χαρτία (τεχνικός φάκελος) που έχουν υποβληθεί και τα καταστήματα που μέχρι αυτή την στιγμή διαθέτουν το προιόν. Αυτό το σύστημα θα επικοιωνεί και με το σύστημα RAPEX ώστε να τροφοδοτείται με ακατάλληλα προιόντα που μπορεί να έχουν ανακληθεί. Το όργανο ελέγχου θα έχει εποπτική εικόνα των προιόντων που έχουν ελεγχεί. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι θα μποούν και οι πολίτες να βλέπουν μερος του ψηφιακού αρχείου ώστε να γνωρίζουν λεπτομέρειες απαραίτητες για τις αγορές τους.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, , ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού