ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



Ιανουαρίου 26, 2012

Ένας Δήμος αστυνομεύεται από: 1. Α” Αστυνομικό Τμήμα, 2. Β” Αστυνομικό Τμήμα, 3. Α” Τμήμα Ασφαλείας, 4. Β” Τμήμα Ασφαλείας, 5. Τμήμα Τροχαίας, 6. Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας.
Μετά από τα παραπάνω (λόγω έλλειψης προσωπικού) κυκλοφορούν στην πόλη μόνο ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας και από τα δύο αστυνομικά τμήματα ανά βάρδια (και αν…), ένα περιπολικό από τα τμήματα ασφαλείας, ένα περιπολικό της Τροχαίας που έχει στην ευθύνη του 5 Δήμους καθώς και δύο της Δημοτικής Αστυνομίας με περιορισμένες αρμοδιότητες.
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1. Τα αστυνομικά τμήματα μπορούν να ενωθούν, έτσι θα μειωθούν οι επιτελικές θέσεις ιεραρχίας και θα αυξηθούν οι αστυνομικοί κοντά στον πολίτη. 2. Η Δημοτική Αστυνομία, (δεδομένου του γεγονότος ότι δημοτικοί αστυνομικοί είναι πλέον ανακριτικοί υπάλληλοι, με υποχρέωση σύλληψης, εκπαιδευμένοι στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. π.χ. πάνω σε νομικούς κώδικες, στην τροχαία και πολλά άλλα), να προσαρτηθεί στην Ελληνική Αστυνομία για να πάψει να είναι υποχείριο των Δημάρχων και έτσι να επανδρωθεί με προσωπικό η ΕΛ.ΑΣ. στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Τροχαίας χωρίς νέες προσλήψεις.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, , , ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού