ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΑΣ RFID ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ



Ιανουαρίου 25, 2012

Η ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ Η ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΦΜ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ RFID Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΦΜ ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΑΝΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ , ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ , ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ/ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ RFIS ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΡΤΑΣ ΕΛΓΧΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΕΙΣΟΔΟ/ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΑΘΩΝ, ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΒΙΒΛΙΟ , DVD ΚΤΛ..Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΗΣΗ. Π.Χ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΧΟΡΟΥΝΑΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3: ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από spap13 — 11 Απριλίου, 2012 @ 2:50 μμ

    Αυτό είναι μπροστά από όλες τις χώρες τις Ευρώπης…και δίνει αισθημα φακελώματος… Αν ειναι να νιώθουμε ότι φακελωθήκαμε ετσι ας μήν ειμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε και ας μην το κάνουμε μόνοι μας. Ας γίνει πιο συνολικά.

    Το να χτυπάμε εισητηρια στα λεωφορεία όμως και να πρέπει να πάμε στα περίπτερα για να αγοράσουμε κι αν το περίπτερο δεν εχει να μπαινουμε αναγκαστηκά τσάμπα, ειναι λίγο πίσω. Μια RFID κάρτα σαν την oyster card στην Αγγλία και την αντίστοιχη στην Ολλανδία, θα ήταν μεγάλη ευκολία για όλους και πολλά πολλά άλλα..

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού