ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



Ιανουαρίου 25, 2012

Με αφορμή το νέο μισθολόγιο το οποίο λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στην δημόσια διοίκηση, αυτό της ανισότητας των μισθών θα ήθελα να σας επισημάνω ένα ακόμα σημαντικό κατά την γνώμη μου πρόβλημα που καταδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα μισθοδοσίας το οποίο να είναι κοινό για κάθε υπηρεσία(κατά προτίμηση παραγωγής του υπουργείου, αλλά έστω και αγορασμένο από εταιρεία πληροφορικής με διαγωνισμό) με αποτέλεσμα κάθε υπηρεσία να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά πρόγραμμα. Δηλαδή σε κάθε Νομό της Ελλάδας πχ οι πρώην Νομαρχίες αγόραζαν άλλο πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, άλλο για την δευτεροβάθμια, άλλο για τους υπαλλήλους της Νομαρχίας κτλ. Ακόμα πολλές φορές για οικονομικούς λόγους οι υπάλληλοι προσπαθούν να φτιάξουν ή να προσαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα .
Το αποτέλεσμα είναι αφενός να υπάρχει τεράστιο κόστος και αφετέρου να μην μπορεί να υπάρχει συνέχεια και υποστήριξη ανάμεσα σε δημόσιες υπηρεσίες( ένας υπάλληλος που δούλευε στο οικονομικό τμήμα της δευτεροβάθμιας ενός Νομού, αν έπαιρνε μετάθεση σε άλλη πόλη έπρεπε να μάθει να δουλεύει ξεχωριστό πρόγραμμα.
Πιστεύω ότι θα μπορούσατε να εκδοθεί μια εγκύκλιος που να ενημερώνει τα τμήματα μισθοδοσίας κάθε υπηρεσίας για το ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσουν και με ποιον τρόπο θα τον αποκτήσουν.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού