Αξιοποίηση επιστημονικού προσωπικού.



Ιανουαρίου 25, 2012

Αξιοποίηση επιστημονικού προσωπικού και τοποθέτηση του σε ανάλογες θέσεις, αντί το Δημόσιο να αναθέτει έργα σε εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες, με αντίστοιχο υψηλό κόστος. Θα μπορούσε πχ το δημόσιο να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το επιστημονικό προσωπικό του και να το καλεί όταν θέλει να κάνει κάποιο επιστημονικό έργο.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Κάριν Καλτιριμτζή — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 8:57 πμ

    Υπάρχει επιστημονικό προσωπικό σε θέσεις άσχετες με την επιστημονική του κατάρτιση.Θα μπορούσε όντως
    να αξιοποιηθεί και να προσφέρει ουσιαστικά σε ανάλογα έργα του Δημοσίου.

  2. Σχόλιο από MARIANGELA FOTELLI — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 8:59 πμ

    ΩΣ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.

  3. Σχόλιο από kourousis — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 10:51 πμ

    Συμφωνώ με την πρόταση, η οποία είναι αλληλενδετή με την πρότασή που υπέβαλα για την δικτύωση των τεχνικών και επιστημονικών φορέων του Δημοσίου, με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση (προς εξοικονόμηση πόρων) τόσο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όσο και του εξειδικευμένου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού που διαθέτει το Δημόσιο. Οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει να αξιοποιήσουν τη γνώση και τις δυνατότητες που διαθέτει το ίδιο το Δημόσιο (Πανεπιστήμια, Τεχνικές Υπηρεσίες διαφόρων Υπουργείων, κλπ) για να βελτιωθεί η λειτουργία και η αποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δεν είναι δυνατόν ένας τεχνικός επιστήμονας ενός Πανεπιστημίου να μην αξιοποείται για την παροχή εξειδικευμένων τεχνικών συμβουλών προς ένα γραφείο του Δημοσίου που διαχειρίζεται τεχνικά μέσα. Η διασύνδεση μεταξύ των φορέων είναι απαραίτητη για την αμφίδρομη διάχυση της πληροφορίας και την ανάπτυξη συνεργασιών (το κέρδος είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις).

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού