Fax2mail για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου



Ιανουαρίου 24, 2012

Καθημερινά ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε toner/μελάνια, χαρτιά, επισκευές, νέες συσκευές και ρεύμα για την αποστολή και λήψη fax από/προς οργανισμούς του Δημοσίου. Όχι μόνο αυτό, αλλά πολλές φορές πρέπει να σκαναριστεί το fax για να αρχειοθετηθεί (στην καλύτερη περίπτωση)

Με μόλις 1€/μήνα και άμεσα (online και σε 1 λεπτό) οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να μετατρέψουν το νούμερο του Fax τους σε Viva Number και να στέλνουν και να λαμβάνουν fax από τον υπολογιστή τους. Στην περίπτωση της αποστολής Fax απλά κάνουν «print» από οποιοδήποτε πρόγραμμα (word, excel, etc) στον Fax printer driver του Viva (διαθέσιμο για PC & Mac) και για λήψη fax το Viva μετατρέπει κάθε εισερχόμενο fax σε PDF και το στέλνει στο email του οργανισμού. διατηρώντας πλήρες ιστορικό εισερχομένων/εξερχομένων με αναζήτηση και άλλες ευκολίες.

Ο μόνος λόγος να μην υιοθετηθεί αυτή η τεχνολογία είναι να μην έχει καθόλου internet access ο οργανισμός – σήμερα όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό του Δημοσίου έχει internet access, και είναι κρίμα να μην αξιοποιείται.

Τα ωφέλη σε χρόνο και χρήμα είναι πολύ μεγάλα για να ΜΗΝ χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του fax2mail – και ειδικά με SaaS όπως είναι η λύση του Viva.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

14 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από alexandercaravitis — 25 Ιανουαρίου, 2012 @ 2:11 μμ

    To fax2mail προσφέρεται δωρεάν με κάθε Viva Number. Περισσότερα για το fax2mail εδώ: http://www.viva.gr/fax2mail και για τα Viva Numbers εδώ: http://www.viva.gr/numbers

  2. Σχόλιο από Χ.Γ. — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 7:43 πμ

    Πόσο ασφαλές είναι αυτό?

  3. Σχόλιο από MARIA SYMALIDOU — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 7:48 πμ

    ΣΥΜΦΩΝΩ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ). ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ)?ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ?

  4. Σχόλιο από spiros0000 — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 8:38 πμ

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση και πραγματι θα υπάρξουν σημαντικά ωφέλη σε χρόνο και χρήμα.

  5. Σχόλιο από nancykanello — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 10:00 πμ

    αλήθεια πόσο πίσω βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα αυτό?
    ενώ μπορούμε να εξοικονομήσουμε πόρους ακόμα και από την απλή προμήθεια χαρτιού (πόσες φορές δεν έχουμε πάει σε δημόσια υπηρεσία, ΟΤΑ κλπ και όταν χρειαζόμαστε 1 φωτοτυπία μας στέλνουν στο μαγαζάκι απέναντι γιατί έχουν έλλειψη χαρτιού?), ακόμα βρισκόμαστε στην εποχή της «aqua velva»!!!!

  6. Σχόλιο από Δήμητρα — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 1:16 μμ

    Για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών που το δημόσιο παρέχει στους πολίτες, απαιτούνται καινοτόμες και ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του γραφειοκρατικού συστήματος. Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να υπάρξει ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού σε θέσεις και αρμοδιότητες με βάση τις ικανότητες και τις γνώσεις του καθενός. Η επιλογή για την τελική τοποθέτηση των υπαλλήλων σε θέσεις πρέπει να γίνει με την ισχύ ενός αντικειμενικού κι ενιαίου για όλο το δημόσιο καταλόγου κριτηρίων. Μ΄αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν πελατειακές και ρουσφετολογικές παρεμβάσεις που θα ευνοήσουν μερίδα υπαλλήλων και θα απομακρύνουν τη δημόσια διοίκηση από το σκοπό της ύπαρξής της, που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα αξιοποιηθεί καλύτερα το επιστημονικό προσωπικό, που ήδη υπηρετεί στο δημόσιο και θα ασχοληθεί με θέματα που δεν θα έπρεπε να ανατίθενται σε ιδιώτες με την δικαιολογία της ανεπάρκειας σε αριθμό και γνώσεις του προσωπικού. Υπάρχει προσωπικό που αγαπά και τιμά την εργασία του στο δημόσιο, αλλά μένει εγκλωβισμένο σε υποδεέστερα αντικείμενα απασχόλησης, που οι διοικούντες του έχουν αναθέσει, γιατί έτσι «βολεύονται» και «εξυπηρετούνται» τα συμφέροντά τους.
    Ακολουθώντας πρέπει να γίνει επέκταση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας της δημόσιας διοίκησης με τους πολίτες. Όλα πρέπει να κινούνται και να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, με εξαίρεση τις περιπτώσεις των πολιτών που ανήκουν σε κατηγορίες με περιορισμένες δυνατότητες (είτε λόγω έλλειψης μόρφωσης, είτε λόγω φτώχειας κλπ) πρόσβασης και χρήσης του διαδικτύου. Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα για τόνερ, χαρτί, γραμματόσημα, γενικότερα γραφική ύλη.
    Τέλος, είναι απαραίτητο να υπάρξει σύστημα αντικειμενικής και αδιάβλητης αξιολόγησης και ελέγχου της εργασίας και της απόδοσης, τόσο των υπαλλήλων, όσο και των διοικούντων που «κυβερνούν» σε ένα δήμο, σε ένα υπουργείο. Η «ασυλία» πρέπει νομοθετικά να ακυρωθεί. Μερίδιο ευθύνης στην κακή λειτουργία του δημοσίου έχουμε όλοι και από τη θέση του εργαζόμενου υπαλλήλου, και από τη θέση του αιρετού που διοικεί έναν φορέα και από τη θέση του πολίτη, ο οποίος κατά τη συναλλαγή του με το δημόσιο «απαιτεί» κυρίως την εξυπηρέτησή του με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό σημαίνει ότι μερίδα πολιτών νομίζει ότι η δημόσια διοίκηση μπορεί και πρέπει να παρανομεί προκειμένου να τον εξυπηρετήσει. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει πρέπει «οι δάσκαλοι» του λαού να κάνουν πράξη αυτό που ο Θουκυδίδης αιώνες πριν έγγραψε: «Άριστα οι πόλεις οικούνται, εάν οι μεν πολίτες τοις άρχουσι πείθονται, οι δε άρχοντες τοις νόμοις».

  7. Σχόλιο από PepperSprout — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 6:36 μμ

    Μια πολύ καλή, λειτουργική πρόταση.
    Κρίμα που ο συγκεκριμένα (βασικά,πολλά) κομμάτια του Δημοσίου ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ κάθε αντικατάσταση της παραδοσιακής γραφειοκρατείας με μηχανογραφημένα συστήματα.
    Το χάος συμφέρει τους λωποδύτες.

  8. Σχόλιο από Ειρήνη — 26 Φεβρουαρίου, 2012 @ 12:11 πμ

    Χρησιμοποιώ το Fax to Email εδώ και ένα χρόνο για να λαμβάνω εισερχόμενα φαξ ενώ έχω τη δυνατότητα να στέλνω και φαξ από τον υπολογιστή μου χωρίς να τυπώνω χαρτί.
    Η υπηρεσία είναι άψογη, οικολογική και εξαιρετικά πρακτική.

  9. Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΝΑ — 4 Μαρτίου, 2012 @ 1:11 μμ

    ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΩ ΣΤΑΛΘΗΚΙΕ ΟΝΤΟΣ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΟΚΟΛΟΥ Η ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩ ΣΑΝ ΑΠΟΔΗΞΕΙ ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΠΙΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ;

  10. Σχόλιο από Alexander Caravitis — 5 Μαρτίου, 2012 @ 9:49 πμ

    @ΜΑΡΙΛΕΝΑ: Κάθε αποστολή Fax καταγράφεται ακριβώς όπως τα κλασσικά fax που όλοι γνωρίζουμε. Ο αποστολέας ενημερώνεται για το αν παραλήφθηκε ή όχι το fax με email, και λαμβάνει αντίγραφο του απεσταλμένου fax στο email του. ΟΙ πληροφορίες που καταγράφονται είναι οι ίδιες (και περισσότερες) με το συμβατικό fax. Μπορείς να δοκιμάσεις την υπηρεσία στο http:/www.viva.gr/fax2mail

  11. Σχόλιο από Επιτήδιος — 19 Απριλίου, 2012 @ 10:43 πμ

    Χρησιμοποιώ το iNODE (www.inode.gr) που περιλαμβάνει υπηρεσία Fax Server στο πιό χαμηλό κόστος. Είναι Ελληνικό προιόν με πολλά χρόνια στην αγορά. Έχει υπηρεσία Fax 2 Email (pdf attachment) και υποστηρίζει οποιαδήποτε τηλεφωνική γραμμή, ακόμη και Fax over IP (T.38) αν έχει κάποιος Cisco IP τηλεφωνικό κέντρο. Έχει software για να στέλνει κανείς Fax από το PC του. Απλά στέλνεις εκτύπωση από οποιαδήποτε εφαρμογή σε έναν εκτυπωτή Fax και υποστηρίζει απεριόριστο αριθμό τηλεφωνικών γραμμών Fax. Αρκεί να έχει κανείς αντίστοιχα τηλεφωνικά νούμερα fax και modems.

  12. Σχόλιο από DimitriS SofianoS — 21 Απριλίου, 2012 @ 1:42 μμ

    πραγματι πληθος υπηρεσιων του Δημοσίου
    ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ, ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ, ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ, ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ.
    ορθωνουν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ σε γραφιοκρατικες διαδικασιες,
    -οι οποιες υπαρχουν απλα & μονο για να «βρισκομαστε σε δουλεια»
    & να δικαιολογητε η θεση & η εργασια καποιων-,
    (ακομα & ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ, ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ η ΤΙΜΩΡΟΥΝ σε ορισμενες περιπτωσεις!)
    κάθε προσπαθεια αντικατάστασης της παραδοσιακής γραφειοκρατείας
    & καθε αλλαγη, καινοτομια, νεωτερισμο, νεα πνοη
    με μηχανογραφημένα, συνχρονα συστήματα,
    που προσφερουν απλοποιηση, οικονομια, βελτιωση, ταχυτητα.
    Το ΧΑΟΣ συμφέρει τους λωποδύτες, τους χαρτογιακαδες…
    ουφφφ! ΑΜΑΝ πια! ελεος! 10,0 βηματα πισω, 10,5 εμπρος!
    ετσι ΔΕΝ θα δουμε ποτε προκοπη,
    οχι μονο εμεις, αλλα ουτε & τα τρισεγγονα μας!..
    παρακολουθω τα δρωμενα παραπανω απο 3 χρονια τωρα,
    & ειμαι πια 100% πεπεισμενος οτι η μονη λυση
    ειναι η ΠΛΗΡΗΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΚΗ διαλυση του ΚΡΑΤΟΥΣ,
    μετα μελετη & ξαναφτιαξιμο απο την ΑΡΧΗ, τα παντα διαφορετικα!
    Συνταγμα, νομοι, υπηρεσιες, δομες, γραφεια, εκπαιδευση, οργανισμοι, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
    & μαλιστα με οσο το δυνατον, πιο ΝΕΟΥΣ ανθρωπους (νεα μυαλα, νεες ιδεες)
    (σταδιακα & παραλληλα, πχ μην μεινουμε & χωρις ΠΥ μεσα στο καλοκαιρι!)
    καλυτερα λιγους μηνες πληρης ξεριζωμα & απανασύσταση, παρα δεκαετιες σαπιλας..
    (εξαλλου τωρα, ετσι οπως ειναι, ισχυρηζετε κανεις οτι λειτουργει καλα!? χα-χα!)
    πειτε οτι ειχαμε ενα καταστροφικο πολεμο! τι θα γινοταν?
    μονο που ετσι, δεν θα εχουμε θυματα…
    —————————————————————
    σε ενα καφασι με σαπια φρουτα (πχ, μηλα)
    & να ριξεις μερικα καλα απο πανω,
    ΔΕΝ θα φτιαξουν τα σαπια!
    σε λιγο καιρο, το μονο σιγουρο ειναι
    οτι θα μεταδωθει η σαπιλα & στα καλα…

  13. Σχόλιο από Δημήτριος Πάππας — 21 Απριλίου, 2012 @ 7:38 μμ

    Ολα τα pc διαθετουνε συστημα αποστολης FAX. Το 2000 συγκεκριμενα που τα Windows Millenium κανανε την πρωτη τους εμφανιση ητανε πολυ απλη η χρηση του. Πως ειναι δυνατον να το ανακαλυψατε 12 χρονια μετα ειναι αποριας αξιο. Διατιθεται δωρεαν με τα Windows οποτε δεν κοστιζει απολυτως τπτ.

    Το μεγαλυτερο παραδοξο ομως που παρατηρω ειναι οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει τοσο πολυ απο τοτε που τα ΦΑΞ ειναι ειδος προς εξαφανιση πλεον. Εισαστε οντως τοσο ανικανοι να αξιοποιησετε τις τελευταιες τεχνολογιες προς χαριν του Δημοσιου συμφεροντος?????? Εγω το γνωριζω πολλα χρονια. Τωρα θα το μαθουν και οι πολιτες.

    Οσον αφορα την τελευταια δημοσιευση οταν μιαλαμε για ανθρωπινο γενος υπαρχει η ελευθερια της βουλησης. Καποιος σαπιζει μονο οταν θελησει ο ιδιοσ να σαπισει!!!!!

  14. Σχόλιο από Αλέξανδρος — 23 Απριλίου, 2012 @ 9:30 πμ

    @Δημήτριος Πάππας: Αυτό που λέτε προϋποθέτει σύνδεση με modem και τηλεφωνική γραμμή. Ελάχιστοι υπολογιστές στον δημόσιο τομέα έχουν modem και πρόσβαση σε τηλεφωνική γραμμή, έχουν όμως σύνδεση στο Internet μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού