ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ (Μ.Σ.Θ.Ε.Υ.Ο.) – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ



Ιανουαρίου 17, 2012

Πρόταση 1
Το αρχεία εξεταζόμενων ομάδων αντί να εκτυπώνονται,
(1) να προβάλλονται σε οθόνη LCD (300-700€/τμχ.)
(2) να στέλνονται με email στις σχολές οδηγών
(3) να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της κάθε υπηρεσίας (προηγούμενα αρχεία να αποθηκεύονται σε κατάλογο «ιστορικό» με δενδροειδή ανάπτυξη και δυνατότητα απλής/σύνθετης αναζήτησης)

Σημείωση
1) Τα δεδομένα μπορούν να δίνονται και μέσω info kiosk (touch screen/πληκτρολόγιο), ωστόσο η οθόνη LCD είναι προτιμότερη (οικονομία χώρου και ιδιαιτέρως τιμής αγοράς για ίδιο μέγεθος οθόνη).
2) Η LCD οθόνη θα χρησιμοποιείται γενικότερα ως πίνακας ανακοινώσεων της υπηρεσίας, όπου εκτός από έγγραφα/κείμενα, θα προβάλλονται και multimedia αρχεία, παρουσιάσεις, flash video, κλπ.

Πρόταση 2
Στο Δ.Ε.Ε. (Δελτίο Εκπαίδευσης-Εξέτασης) να εκτυπώνεται και γραμμοκώδικας (barcode EAN-13) του Αρ. Μητρώου/Πρωτοκ. Δ.Ε.Ε.
Ο χειριστής υπάλληλος με έναν απλό USB barcode scanner θα διαβάζει τον Αρ. Μητρώου/Πρωτ. Δ.Ε.Ε. κάθε εξεταζόμενου και θα ανακτώνται από το σύστημα αυτόματα τα στοιχεία ταυτότητας του (6 πεδία ταυτότητας: επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, Α.Δ.Τ.) και της κατηγορίας εξέτασης του (3 πεδία: ερωτηματολόγιο/κατηγορία, γλώσσα, ήχος).
Ο χειριστής υπάλληλος θα καταχωρεί μόνο ημερομηνία-ώρα εξέτασης και αριθμό ομάδας εξέτασης.

Σημείωση
1)Αξίζει να διερευνηθεί η δυνατότητα αυτοματοποιημένου προγραμματισμού, δηλ. δημιουργία ομάδων προκαθορίζοντας παραμέτρους και περιορισμούς, που ενδεχομένως να μπορούν να μεταβάλλονται για εξυπηρέτηση τοπικών ιδιαιτεροτήτων και έκτακτων περιπτώσεων.
2) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Γραμμοκώδικας μπορεί να υπάρχει και στο έντυπο της άδειας κυκλοφορίας οχημάτων. Βασικό όφελος, έλεγχος πλαστότητας και εύρεση κλεμμένων αδειών από υπηρεσία.
3) Φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να εξεταστεί/σχεδιαστεί η εισαγωγή χρήσης smart card στη θέση του Δ.Ε.Ε. και στην άδεια κυκλοφορίας οχήματος και ίσως στο βιβλιάριο κατοχής και κυριότητας φορτηγού/λεωφορείου/ταξί.

Πρόταση 3
Να χρησιμοποιηθεί ταμπλέτα γραφής με εφαρμογή/πρόγραμμα ηλεκτρονικής υπογραφής σε pdf (100-300€/τμχ.) για υπογραφή υποψηφίων όταν προσέρχονται και όταν εξάγονται τα αποτελέσματα.
Ούτε το αρχείο παρουσίας, ούτε το αρχείο αποτελεσμάτων θα εκτυπώνονται, αλλά θα αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά. Το αρχείο αποτελεσμάτων θα στέλνεται στη σχολή του εξεταζόμενου με email, η οποία θα εκτυπώνει και θα δίνει σε όποιον εξεταζόμενο το επιθυμεί.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ!!!:
Κάθε εξεταζόμενος (αριθμός μητρώου/πρωτοκ. Δ.Ε.Ε.) θα έχει ηλεκτρονικό φάκελο.
Η διασφάλιση της γνησιότητας, της ακεραιότητας και της αμεταβλητότητας των ηλεκτρονικών αρχείων θεωρείται αυτονόητη και δεσομένη.
Δεν υπάρχει ανάγκη τήρησης φυσικού (έντυπου) φακέλου υποψηφίου.
Αποφεύγεται έτσι η χειρονακτική εργασία αρχειοθέτησης, αποφυγή ανθρώπινων ακούσιων λαθών αρχειοθέτησης, χώρος αρχειοθέτησης, ηλεκτρονική αναζήτηση-εύρεση ευκολότερη, ταχύτερη, οικονομικότερη, έλεγχος-διασταύρωση στοιχείων άμεσος και αποτελεσματικός ανά πάσα στιγμή.

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Dim — 20 Ιανουαρίου, 2012 @ 6:03 μμ

    Καλό και πρακτικό!

  2. Σχόλιο από spiros0000 — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 9:09 πμ

    Πρόταση 1
    Ίσως να βοηθούσε περισσότερο στην διαφάνεια. αλλά δεν έχω καταλάβει σε τι άλλο μπορεί να βοηθήσει η 1 πρόταση. Πιστεύω οτι πρακτικά στην εφαρμογή της είναι πιο δύσκολη από την υπάρχουσα διαδικασία.
    Πρόταση 2
    Συμφωνώ με την πρόταση αυτή και συμπλρώνω οτι το barcode πρεπει να υπάρχει και στο έντυπο της άδειας οδήγησης.
    Πρόταση 3
    Η πρόταση αυτή είναι ανέφικτη γιατί έχω την εκτίμηση για την δημιουργία του ηλεκτρονικού αρχείου όπως το φαντάζεται ο φίλος Dim απαιτείται σύγχρονος εξοπλισμός και κατ” επέκταση μεγάλο κόστος

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού