Εφαρμογές online εξυπηρέτησης και ενημέρωσης πολιτών (G2C) στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας



Ιανουαρίου 7, 2012

Στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) υλοποιήσαμε και εφαρμόσαμε από τον Νοέμβριο του 2010 online εφαρμογές μέσω της ιστοσελίδας μας (www.oee.gr) με οι οποίες απλουστεύσαμε τον τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες, αποσυμφορήσαμε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, εξοικονομήσαμε χρήματα καταργώντας έντυπο πληροφοριακό προσφέροντας ταυτόχρονα up-to-date ενημέρωση για την διαθεσιμότητα παροχών του ΟΕΕ προς του δικαιούχους. Συγκεκριμένα επινοήθηκαν και υλοποιήθηκαν με την χρήση ΕΛΛΑΚ ή τρίτων δωρεάν εφαρμογών οι παρακάτω υπηρεσίες:

1. Chat (www.oee.gr)
Από τον Νοέμβριο του 2010 εξελληνίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ εφαρμογή τύπου click-to-chat και χρησιμοποιείται έκτοτε για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό ο πολίτης παίρνει άμεσες και έγκυρες απαντήσεις την στιγμή που τις χρειάζεται, μειώνονται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους υπαλλήλους, καθώς και ο χρόνος που θα χρειαζόνταν να απαντηθεί ένα ερώτημα μέσω μιας απλής φόρμας επικοινωνίας.

2. Online κατάλογοι συμβεβλημένων καταλυμάτων (www.oee.gr)
Από τον Μάρτιο του 2011 προχωρήσαμε στην κατάργηση του έντυπου καταλόγου συμβεβλημένων καταλυμάτων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού μεταφέροντάς τον αυτούσιο στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ χρησιμοποιώντας ΕΛΛΑΚ (Joomla). Με τον τρόπο αυτό εξοικονομήθηκαν χρήματα της τάξης των 100-130.000 Ευρώ ετησίως.

3. Online διαθεσιμότητα θεατρικών εισιτηρίων (paroxes.oee.gr)
Τον Ιανουάριο του 2012 ξεκίνησε η διάθεση της παροχής των θεατρικών εισιτηρίων για το Ν. Αττικής η διαθεσιμότητα των οποίων σε απόλυτους αριθμούς εμφανίζεται στους δικαιούχους μέσω ειδικής εφαρμογής η οποία συνδέεται άμεσα με το σύστημα μηχανογραφικής καταχώρησης εισιτηρίων το οποίο δημιουργήθηκε με ΕΛΛΑΚ (Joomla). Με τον τρόπο αυτό οι δικαιούχοι γνωρίζουν εκ των προτέρων που υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια και πόσα χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή να πηγαίνουν οι ίδιοι στα κέντρα διανομής του OEE.

Τα παραπάνω, τα οποία επινοήθηκαν και υλοποιήθηκαν αποκλειστικά απο την Δ/νση Πληροφορικής του ΟΕΕ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια (chat) ή με παραλλαγές ανάλογα με τη υπηρεσία (online πληροφοριακό υλικό, σύνδεση με ΠΣ) και από άλλους δημόσιους φορείς έτσι ώστε να επιτευχθεί μεγιστοποίηση οικονομικού οφέλους και απλούστευση διαδικασιών προς όφελος του πολίτη.

Δημοσθένης Ε. Μεσσήνης
Δ/νση Πληροφορικής Ο.Ε.Ε.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, , , ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

4 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από m.t — 9 Ιανουαρίου, 2012 @ 7:17 μμ

    Ο ΟΕΕ έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα μέσω της Δ/νσης Πληροφορικής τη δέσμευσή του στη διαρκή βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόσο η ιστοσελίδα όσο και οι εφαρμογές που παρέχονται, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη και στους δικαιούχους τη δυνατότητα με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο να συμμετέχουν ουσιαστικά στο E-GOV. Συγχαρητήρια στον κ. Δ. Μεσσίνη για την δημιουργικότητα και δέσμευση στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες

  2. Σχόλιο από Dim — 20 Ιανουαρίου, 2012 @ 7:02 μμ

    Μπράβο!

  3. Σχόλιο από georgiaf — 25 Ιανουαρίου, 2012 @ 3:46 μμ

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ

  4. Σχόλιο από netcomb2b — 31 Ιανουαρίου, 2012 @ 9:16 πμ

    Μπράβο κύριε Μεσσήνη.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού