ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝΔεκεμβρίου 23, 2011

1)Η πρώτη πρόταση αφορά το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ (και όχι προαιρετικό που γίνεται από κάποιες υπηρεσίες σήμερα), σκανάρισμα των εγγράφων από την γραμματεία- πρωτόκολλο αντί την εκτύπωση ή φωτοτύπιση. Τα έγγραφα θα πηγαίνουν μέσω e-mail ή εσωτερικού δικτύου στους αρμόδιους υπαλλήλους και θα εξοικονομούναι αναλώσιμα (μελάνια – γραφίτες).
Επίσης να γίνει υποχρεωτική η εκτύπωση σε δυο όψεις όλων των εγγράφων για να εξοικονομηθεί χαρτί εκτύπωσης.
2)Η δεύτερη πρόταση αφορά απογραφή του ηλεκτρονικού αξοπλισμού των υπηρεσιών και κυρίως (φωτοτυπικών και εκτυπωτών)
Μετά την απογραφή να γίνει απόσυρση των έγχρωμων(υψηλό κόστος μελανιών) που δεν νομιμοποιούνται να υπάρχουν, πέραν ελαχίστων.
Στη συνέχεια ο εξοπλισμός που είναι παρωχημένης τεχνολογία θα αποσυρθεί διότι πολλές φορές αποδεδειγμένα το κόστος συντήρησης κυρίως φωτοτυπικών μηχανημάτων υπερβαίνει την δαπάνη αγοράς νέου μηχανήματος σύγχρονης τεχνολογίας.
Τέλος θα γίνεται από τους κεντρικούς φορείς(Υπουργεία, Περιφέρειες)ένας ανοικτός διαγωνισμός γαι αγορά αναλωσίμων(μελάνια – γραφίτες), όπου θα πετυχαίνονται τιμές χονδρικής και όχι τιμές εξαιρετικά υψηλές αγοράνοντας ένα-ένα αναλώσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons LicenseO δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού