Κοινες βασεις δεδομενων για καταστήματα



Δεκεμβρίου 5, 2011

Η βάση δεδομένων του ΤΑΧΙSNET θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη καλύτερα στο κομμάτι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή βάση δεδομένων όπου θα είναι καταχωρημένα όλα τα καταστήματα της Ελληνικής Επικράτειας, όπως το Εθνικό Δημοτολόγιο. Έτσι το κάθε κατάστημα θα έχει το ηλεκτρονικό του αρχείο όπου θα καταχωρούνται όλες οι πληροφορίες, από την έκδοση της αδείας μέχρι στις παραβάσεις που θα υποπέσει, ενώ κάθε υπηρεσία θα έχει δικαιώματα πρόσβαση μόνο στο κομμάτι που την αφορά.
Για παράδειγμα, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Δήμος, Αστυνομία, ΔΟΥ, Πυροσβεστική) θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κοινά στοιχεία του πολίτη, όπως ΑΦΜ, αριθμός ταυτότητας, διεύθυνση καταστήματος κλπ. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει διαχωρισμός της βάσης, πχ: Η Πυροσβεστική δεν θα χρειάζεται να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία, ενώ ο Δήμος χρειάζεται πρόσβαση στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για να μπορεί να υπολογίζει το τέλος παρεπιδημούντων (0,5%).
Αυτομάτως, απαλείφουμε τη γραφειοκρατία και την επιπλέον αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών, ενώ η κάθε υπηρεσία έχει πρόσβαση στο κομμάτι που την αφορά από το σύνολο των δικαιολογητικών και των στοιχείων που δομούν ένα φάκελο καταστήματος. Έτσι υφίσταται μια κοινή βάση δεδομένων με πλήρη στοιχεία αλλά επιλεκτική πρόσβαση. Γι αυτό λοιπόν, προτείνω να χρησιμοποιηθεί η βάση του TAXISNET με προσθήκη των απαραίτητων πεδίων, αντί να φτιαχτεί μια από την αρχή.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Stergios Isaakidis — 16 Δεκεμβρίου, 2011 @ 11:57 μμ

    Η προσθήκη επιπλέον πεδίων σε μία βάση δεδομένων η οποία χρησιμοποιείται ήδη από ένα σταθερό και ώριμο σύστημα (όπως το taxisnet) δεν θεωρείται ως η καταλληλότερη λύση. Ο λόγος είναι απλός: Κανένας φορέας δεν θα χορηγούσε έτσι απλά ένα Connection String προς τη βάση δεδομένων του. Θεωρώ ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η ανάπτυξη μίας SOAP αρχιτεκτονικής, όπου οι φορείς (ιδιωτικού ή δημοσίου διακαίου) έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα δεδομένα των επιμέρους βάσεων μέσω Web Services.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού