Cut Costs by in-house development and using free technologies



Νοεμβρίου 30, 2011

I have helped both the UK and the Austalian govements in the past
and the best advise i can give is :

Only develop using Free Software Technologies
For example stop paying IBM, Microsoft, Oracle etc …
licence fees and use free technologies like PHP,
Java, Apache , Tomcat, MySQL for all Software projects

Also stop using Microsoft Office and use open Office as it is free.

Stop giving projects to companies like Intrasoft , Unisystems and Singular Logic as they are very expensive and start to develop govenment software in-house to cut development costs .

Create your own IT support departments and do not use external consultants and other external experts train and develop your staff .

George Leon
Former e-Goverment Change Management Specialist

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από la — 30 Δεκεμβρίου, 2011 @ 10:46 πμ

    Είναι ένα θέμα που ουσιαστικά σταματάει εν τη γεννέσει τους πολλές προσπάθειες ανοιχτού λογισμικού στην Ελληνική πραγματικότητα. Θα ήθελα (και έχω την εντύπωση πως δεν είμαι ο μόνος) να μάθω πόσα και με ποιούς ακριβώς (εννοώντας εταιρίες λογισμικού) έχουμε σαν κράτος διεθνή συμβόλαια παροχής λογισμικού και υποστήριξης και για πόσο αυτά μας δεσμεύουν εφόσον τα έχουμε εξοφλήσει. Η εαν δεν τα έχουμε εξοφλήσει με ποιούς όρους θα μπορούσαμε να κάνουμε τη μετάβαση σε ανοιχτό λογισμικό ως λύση εξοικονόμησης του κόστους χρήσης αυτών των υπηρεσιών που μας προσφέρουν.

    Επίσης πέρα από τα τερματικά (καθώς γνωρίζω πως χρησιμοποιούμε λογισμικό της microsoft και μάλλον δεσμευόμαστε) και την χρήση του «Ανοιχτού» openoffice ή libreoffice η ανάγκη υλοποίησης λύσεων σε php, javascript, mysql, apache, tomcat θεωρώ πως είναι βιώσιμη τουλάχιστον για τις υπηρεσίες.

    Ένα πολύ απλό δείγμα θα ήταν η υλοποίηση λογισμικού για τον Kανονισμό ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) σε php/MySQL. Να σημειώσω εδώ πως με τις ελάχιστες γνώσεις που τυχαίνει να έχω στις συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού βλέπω πως μάλλον παράλογο είναι να μην χρησιμοποιηθεί μια ομάδα προγραμματιστών (είτε έμμισθα κρατικά – είτε άμισθα με την χρήση forum/svn ή παρόμοιου). Στην παρούσα φάση το ΤΕΕ υλοποίησε το πρόγραμμα υποβολής των πιστοποιητικών (κόστος 100€) ενώ ιδιώτες υλοποίησαν εμπορικές λύσεις σε συνεργασία με το προηγούμενο για το υπολογιστικό κομμάτι των μελετών ενεργειακής απόδοσης (κόστος 700-1200€ για το πρόγραμμα – με μια πρόχειρη αναζήτηση).

    Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το κόστος των μελετών (το οποίο βαραίνει τους συμπολίτες μας και δεν είναι απαραίτητα μεγάλο), η σπατάλη της μη υλοποίησης των ανωτέρω λύσεων είναι τεράστια. Ειδικά για νέους επαγγελματίες, αλλά και παλαιότερους οι οποίοι αναγκαστικά είτε είναι αντιπαραγωγικοί είτε μεταβιβάζουν το κόστος αυτό στους συμπολίτες μας). Χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα καθώς πρώτον μου είναι γνωστό δεύτερον πιστεύω πως η υλοποίησή του είναι τουλάχιστον αστεία για κάποιον με γνώσεις προγραμματισμού.

  2. Σχόλιο από papageor@acm.org — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 3:00 μμ

    Από την πλευρά μου να πω ότι το web-based λογισμικό που χρειάζονται τα ΚΕΠ απαιτεί windows+IE+ειδική έκδοση του adobe reader 5

    Με λίγα λόγια επειδή το web-based λογισμικό θέτει τέτοιες χαζές προδιαγραφές θέλω τόσες άδειες windows όσα και τα μηχανάκια στα ΚΕΠ πανελλαδικά.

    Υπήρξαν web-based εφαρμογές του δημοσίου που απαιτούσαν συγκεκριμένη έκδοση του IE!!!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού