Εγγυήσεις για την αποτελεσματική παρέμβαση του πολίτη



Οκτωβρίου 29, 2011

Πριν τη δικτατορΐα 1967 απὀστρατος συνταγματάρχης, στην τεχνική σχολή του Ευκλείδη μας έκανε μαθήματα συνταγματικού Δἰκαιου.
Από την επαύριο της 21 Απριλίου δεν τον ξαναείδαμε.

Σήμερα εν έτη 2010 οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν κατέχουν ούτε καν τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, άλλο τόσω γνωρίζουν οι Ενεργοί πολίτες την δυνατότητα αυτού του εργαλείου της δημοκρατίας να το αξιοποιήσουν για τον έλεγχο των τοπικών διαπλεκόμενων της διαφθοράς και της κατάχρησης της δημοτικής περιουσίας.. η επί της ουσίας συνέχεια μιας αναγκαιότητας στο..
http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/

Σε σχετική εκτίμηση προόθησης της πρότασης από την ομάδα γενικών πολιτικών προτάσεων, θεσμική και, επιχειρησιακή θα ήθελα να συμμετάσχω στο πρακτικό μέρος της δημιουργικής εφαρμογής.

α) Θεσμικά, με υποχρέωση των Νομαρχιών μέσω δήμων και κοινοτήτων, στην διενέργεια σεμηναρίων, υποχερωτικά για τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους προς συνειδητοποίηση της ευθύνης του πολιτικού λειτουργήματος που καλούνται να αναλάβουν αφ” ενός, αλλά και επαυξημένω αυτοέλεγχω και ενδολογοκρισία στη συμμετοχή απότοκων, κατόπιν διαλεκτικής συζήτησης, ομόφωνων αποφάσεων, και ζηγοστάθμησμα των διοικητικών και ποινικών τους αποκλήσεων.

β) Διαρκή δυνατότητα απόκτησης γνώσης αυτού του εργαλείου προς κάθε Ενεργό Πολίτη καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, κατά τακτά διαστήματα (τουλάχιστον δις κατ” έτος) με επιδότηση των δήμων προς ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων, δια την προσέλκηση ενδιαφέροντος.

γ) Την δυνατότητα, μέσω των Ειρηνοδικείων ή και άλλου θεσμού της δικαιοσύνης, απόκτησης γνώσης του πολίτη περί των δικαιωμάτων του για την συνταγματικά κατωχειρομένη «ισότητα ενόπιων του νόμου» να εξασκή ο ίδιος το ρόλο του συνήγορου του κατά των παραπολιτικών διαβόλων στο πρωτογενές στάδιο ανάφυσης των παραπολιτικοδικονομικών συνδικάτων.

http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

Άλλως προς τι το εφετείο στη Χαλκίδα?

(αν και αρκετά προχωρημένω όμως πρέπει να μπεί σε σηζήτηση)

Με εκτίμηση
Αθανασιάδης Ν. Κωνσταντίνος
Σουηδία

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού