Κόμβος κεντρικής ενημέρωσης διαγωνισμών



Σεπτεμβρίου 16, 2010

Προτείνεται η δημιουργία ενός κεντρικού κόμβου όπου θα αναρτώνται, υποχρεωτικά, όλοι οι διαγωνισμοί για μελέτες, έργα, προμήθειες κλπ των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδίοικησης και των ΔΕΚΟ ανεξάρτητα προέλευσης χρηματοδότησης.
Στον κεντρικό αυτό κόμβο θα μπορεί να εγγράφεται ο κάθε ενδιαφερόμενος προμηθευτής, του οποίου η εγγραφή θα νομιμοποιείται μέσω διαδικασιών διαπίστευσης και θα ορίζει κωδικούς δραστηριοτήτων ώστε να ενημερώνεται, αυτόματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στον ίδιο κόμβο θα μπορούσε να λειτουργήσει και διαδικασία ηλεκτρονικού μειοδοτικού δημοπρατηρίου για τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από mangion — 19 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 4:44 μμ

    Η παραπάνω ιδέα του one-stop-shop υποτίθεται ότι θα υλοποιηθεί σε μεγάλο μέρος όταν ολοκληρωθεί το ΕΣΗΔΠ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών) από την ΓΓΕ του ΥΠΟΙΑΝ.

    Πρόκειται να καλύπτει αγαθά (ίσως και υπηρεσίες). Για τα έργα τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα.

    Επετρεψέ μου να μην είμαι τόσο αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον μιας και δεν υφίσταται ακόμα στην χώρα μας CPPA (Central Public Procurement Authority) η οποία θα είχε υπό την αιγίδα της όλους τους διαγωνισμούς. Υπάρχει κάτι στα σκαριά αφού άλλωστε κάτι τέτοιο αποτελεί «κοινοτικη» επιταγή.

    Η απουσία αυτής της κεντρικής αρχής έχει οδηγήσει σε ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα νομοθετημάτων τα οποία με την σειρά τους καθιστούν δυσχερή την υλοποίηση τέτοιων λύσεων.

    Γενικά το θέμα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων (ανεξάρτητα από το αν ένας διαγωνισμός είναι κάτω ή όχι από τα κατώτατα όρια της ΕΕ) καρκινοβατεί και ο λόγος είναι απλός…

    …προχωρούμε στην υλοποίηση χωρίς πρώτα να έχουμε σχεδιάσει…

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού