ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ



Σεπτεμβρίου 7, 2010

Πρόταση για άμεση ανάπτυξη web εφαρμογών (στο πρότυπο της απογραφής δημοσίων υπαλλήλων) έκδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα σε 1ο στάδιο για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους – εφαρμογή για την πλήρη καταχώρηση των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικού τμήματος (με κωδικούς και μέσω internet των Σχολείων)με τη βοήθεια των γραμματέων (τα στοιχεία αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν σε 2ο σταδιο από τα επί μέρους Πρωτοδικεία). Μπορεί παράλληλα να αποσταλούν τα αποτελέσματα των Συνδυασμών και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής με τα κινητά τηλέφωνα.
Σε 2ο στάδιο ενιαίες ανοιχτές παραμετρικές εφαρμογές για τα Πρωτοδικεία ( έκδοση τελικών επίσημων αποτελεσμάτων) : 1) Καταχώρησης σταυρών, αποτελέσματα, εκτυπώσεις, κλπ Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2) Κληρώσεων μελών Εφορευτικών Επιτροπών – με χρήση των εκλογικών καταλόγων (εφαρμογές κοπής εκλ. τμημάτων) και 3) Διορισμού Δικαστικών Αντιπροσώπων.
Με συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης μπορούμε να έχουμε το καλύτερο για τα παραπάνω αποτέλεσμα και με το μικρότερο κόστος. Και όχι κάθε φορέας (π.χ. Πρωτοδικεία) από μόνα τους (με αντίστοιχες εγκρίσεις από την Κεντρική Υπηρεσία) να αναβαθμίζει ή αναπτύσει μέσω πολλές φορές και των ίδιων εταιρειών, τις ίδιες εφαρμογές με μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο. Ενιαίες ανοιχτές παραμετρικές εφαρμογές μπορούν να δοθούν τουλάχιστον στα Πρωτοδικεία – έδρες Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού