ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΑΡΧΕΙΩΝ



Σεπτεμβρίου 7, 2010

Ψηφιοποίηση φυσικών αρχείων εγγράφων είναι η φωτογράφηση(οποιαδήποτε μορφή σελίδας ή εντύπου, σε οποιαδήποτε κατάσταση) κάθε εγγράφου του αρχείου και η αποθήκευσή του σε ψηφιακή μορφή. Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται με πληροφορίες που αφορούν και περιγράφουν την κάθε σελίδα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ενα ψηφιακό αρχείο με φανταστικές δυνατότητες αναζήτησης, διαχείρισης (ελεγχόμενη πρόσβαση στο αρχείο απο άλλες υπηρεσίες, πολίτες, κ.α.). Δυνατότητα συνέχισης του αρχείου με νέα έγγραφα (ακόμη και ενημέρωση μέσω του web) στην ηλεκτρονική μορφή. Η ψηφιακή μορφή πλέον έχει διασφαλίσει το αρχείο απο οποιαδήποτε φυσική ζημιά που μπορεί να γίνει (Φωτιά, φθορά απο υγρασία-νερό, φθορά απο το χρόνο, κ.α.). Η παραπάνω εργασία ήδη λειτουργεί τώρα στα: ΤΠΔΥ, ΤΕΑΥΕΤ, ΤΕΑΠΟΖΟ.

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Γιώτα — 18 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 8:53 πμ

    Σημαντική και σύγχρονη ιδέα. Η διατήρηση των ψηφιακών τεκμηρίων πρεπει να είναι ασφαλής και η θεματική περιγραφή τους σαφής και κατανοητή. Υπάρχει ανάγκη για συνεργασία με επιστήμονες της πληροφόρησης και της τεκμηρίωσης.

  2. Σχόλιο από mangion — 19 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 5:17 μμ

    Η ψηφιοποίηση είναι βασική προϋπόθεση… για να επιτυχεί εντέλει το Κράτος την επιταγή για open data!!!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού