Δημιουργία κεντρικής πύλης καταγραφής και καταπολέμησης γραφειοκρατικών διαδικασιών



Σεπτεμβρίου 4, 2010

Προερχόμενη από δική μου καθημερινή απλή εμπειρία μου γεννήθηκε μια ιδέα για ένα έργο που θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας (πρόβλημα καθημερινό για όλους μας και μακροχρόνια μεγάλο και σοβαρό για την χώρα) και συνάμα έχει μεγάλη εξωστρέφεια προς τους πολίτες γεγονός που βοηθά την χρηματοδότηση αλλά και τον χαρακτήρα του έργου όσον αφορά την χρησιμότητά του για τους πολίτες.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν πήγα σε μια δημόσια υπηρεσία και έζησα (όπως όλοι μας συχνά) μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει κάποια κεντρική υπηρεσία να την αναφέρεις να διορθωθεί.

Έτσι πολύ συνοπτικά σκέφτηκα την δημιουργία ενός μιας κεντρικής δικτυακής πύλης με υποστήριξη σχετικής τηλεφωνικής γραμμής για την δήλωση από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις περιπτώσεων γραφειοκρατίας σε δημόσιους οργανισμούς που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει η κεντρική κυβέρνηση.

Φυσικά το έργο δεν θα εξαντλείται στην δήλωση περιπτώσεων γραφειοκρατίας αλλά με κατάλληλες επισημάνσεις στην βάση δεδομένων θα ταξινομεί τις περιπτώσεις (επιχειρήσεις – πολίτες, ανά υπουργείο που ανήκει ο δημόσιος οργανισμός, περίπτωση γραφειοκρατίας χωρίς ή με εμπλοκή και άλλου δημόσιου φορέα, περίπτωση που απαιτείται απλά διαφοροποίηση διαδικασία ή περίπτωση που απαιτείται πιο σύνθετη παρέμβαση (π.χ θεσμική) ώστε αν αποτελέσει εργαλείο για την κεντρική κυβέρνηση για να:

– συγκεντρώσει τις περιπτώσεις
– ταξινομήσει της περιπτώσεις
– σχεδιάσει την επίλυσή τους
– παρακολουθήσει τον χρόνο επίλυσής τους

Το παραπάνω αποτελεί φυσικά μια πολύ σύντομη και απλή περιγραφή της ιδέας. Στην διάθεσή σας για την εξειδίκευσή της αν χρειαστεί

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από tkount — 29 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 2:42 μμ

    Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σας! Το Υπουργείο Εσωτερικών – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετά από σχετική εισήγηση του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ τον Μάιο 2006, έχει προβεί στην εφαρμογή πιλοτικού έργου «Λήψη και Διαχείριση Παραπόνων των Πολιτών».

    Για επιπλέον πληροφορίες & ιδέες προς αυτή την κατευθυνση σας παραπέμπω στο Σχέδιο “KAFKA” – Μελέτη για τη Διαχείριση Προβλημάτων Πολιτών & Επιχειρήσεων.

    http://www.observatory.gr/page/default.asp?la=1&id=2101&pk=254&return=103

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού