ΔΟΜΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ



Μαΐου 1, 2010

Με προτεραιότητα στους τουριστικούς οικισμούς να εντάσονται περιοχές εντός σχεδίου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έπέκτασης της δόμησης με σχέδιο και προοπτική. Σε αυτές τις περιοχές θα καταργείται αυτό το καθεστώς που ισχύει σήμερα, δηλ. κομμένη ολόκληρη η ελλάδα σε οικόπεδα των 4 στρεμμάτων δίνοντας την δυνατότητα να χτίζει οποιοσδηήποτε οπουδήποτε.
Πχ Τα Νησιά, η Πιερία, η …., ολόκληρη η Ελλάδα πρέπει να προστατευθεί από την άναρχη δόμηση. Παράλληλα ο χωροταξικός σχεδιασμός θα αποτελέσει μοχλό μιας αειφόρους ανάπτυξης, με πολαπλά ωφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα ασφυκτιούν από την έλλειψη χώρου π.χ.Δείτε για πότε χτίστικε ο Γέρακας Αττικής, δείτε πως οικοδομούνται σήμερα τα Μεσόγεια.

3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος — 3 Μαΐου, 2010 @ 8:40 πμ

    Νομίζω ότι η πρόταση αυτή – με την οποία συμφωνώ απόλυτα – δεν είναι ανασχεδιασμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

  2. Σχόλιο από Perikles Tsintotas — 3 Μαΐου, 2010 @ 12:57 μμ

    Καλο θα ήταν για να υπάρχει μεγαλύτερη αισθητική και μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών και απο μέσα αλλά και απο το εξωτερικό να χτίζονται οι οικισμοί και με το παραδοσιακό στύλ του τόπου..ώστε να υπάρχει νοητά και το φυσικό χρώμα του οικοδομήσιμου τοπίου…

  3. Σχόλιο από Dim — 13 Μαΐου, 2010 @ 12:38 μμ

    Σαφώς η δόμηση θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο εντός σχεδίου. Το ΥΠΕΚΑ είναι που θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ώστε τα Σχέδια Πόλης να ολοκληρώνονται σε λογική χρονική διάρκεια και όχι 30 χρόνια!!!!

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού