PORTAL ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



Απριλίου 30, 2010

Η σημαντικότερη παράμετρος για την λήψη σωστών αποφάσεων, οι οποίες και να καταλήγουν σε άμεσα εφαρμόσιμα και αποδοτικά αποτελέσματα, είναι η διαθεσιμότητα επικαιροποιημένων (up to date) δεδομένων.
Δεδομένης της σημερινής αδυναμίας της Δημόσιας Διοίκησης στην συλλογή, καταχώρηση και παρακολούθηση των στοιχείων των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και του επείγοντος λόγω των οικονομικών εξελίξεων που αποκλείουν την πρόσληψη του αναγκαίου για την Δημόσια Υγεία Προσωπικού, καθίσταται αναγκαία η άμεση καταγραφή και πλήρης και αποδοτική αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού. Προτείνεται λοιπόν η δημιουργία ενός Portal παρόμοιου με τα λεγόμενα Portal κοινωνικής (facebook) ή καλύτερα επαγγελματικής δικτύωσης (LinkedIn). Το Portal αυτό πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο στο χώρο της υγείας να εισάγει μια σειρά από προσωπικά του δεδομένα χρησιμοποιώντας τον κωδικό εργασίας του ή/και το ΑΦΜ του καθώς και τον φορέα στον οποίο εργάζεται. Η συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων θα είναι υποχρεωτική για να μπορεί π.χ. ο εργαζόμενος να εισπράττει κάποιο επίδομα ή πριμ παραγωγικότητας.
Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις σπουδές, τα σεμινάρια, την εργασιακή εμπειρία, τα χρόνια προϋπηρεσίας, την εξειδίκευση, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο κριθεί αναγκαίο από το αρμόδιο Υπουργείο. Η κωδικοποιημένη μορφή αυτών των πεδίων (εκτός από την παράπλευρη αναλυτική περιγραφή) δίνει την δυνατότητα αναζήτησης με βάση πολλαπλές παραμέτρους για την εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων.
Παράλληλα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκφράζουν τις απόψεις/προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία του φορέα τους, να καταγγέλλουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και να αναζητούν άλλους ιδίου επιπέδου και εμπειρίας εργαζόμενους με τους οποίους να ανταλλάσουν θέση εργασίας, χωρίς να χρειάζεται το «μέσον» που θα τους «βολέψει».
Τέλος σε ξεχωριστό επίπεδο να μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους καθώς και όσα δικαιολογητικά απαιτούνται, όσοι ενδιαφέρονται να εργασθούν στον Δημόσιο Τομέα – δηλώνοντας τις προτιμήσεις θέσεως, τόπου, κλπ – αυτά να ελέγχονται και επικυρώνονται από τους αρμόδιους φορείς και οι ίδιοι να ενημερώνονται π.χ. με email ή/και sms όταν προκηρύσσονται οι αντίστοιχες θέσεις.
Οι δυνατότητες αξιοποίησης ενός τέτοιου Portal είναι απεριόριστες και φυσικά σταδιακά μπορεί να επεκταθεί η χρήση του και στους υπόλοιπους τομείς του Δημοσίου.

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Dim — 2 Μαΐου, 2010 @ 4:05 μμ

    Να γίνει κάτω από την επίβλεψη, διαχείριση και ευθύνη του Υπ. Υγείας

  2. Σχόλιο από ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΡΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ — 3 Μαΐου, 2010 @ 12:11 μμ

    Η καταγραφή δεν αρκεί αν και αναγκαία.
    Αλλες ρυθμίσεις ειναι αναγκαίες όπως,
    1.Καθε ιδιώτης γιατρός να υποχρεούται από το νόμο για πέντε χρόνια να παρέχει υπηρεσίες σε ένα ταμείο με τις προβλεπόμενες αμοιβές απ” αυτό.
    2.Τα νοσοκομεία να γίνουν ΑΕ Με κανονισμούς και οργανογράμματα στα ΔΣ να υπάρχει πλειοψηφία εκτός ιατρικού επαγγέλματος.
    3.Τα ιδιωτικά νοσοκομεία να παρέχουν υπηρεσίες στις τιμές των δημόσιων νοσοκομείων με νόμο του κράτους.
    Αυτά ειναι αναγκαία κ ικανά για ορθολογικοποίηση κ εξανθρωπισμό του ΕΣΥ
    καιτου συστήματος υγείας της χώρας.
    Αλλα δεν τα κάνουν ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΌΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ πριν αναλάβουν κάν.
    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ κυριοιστην κυβέρνηση κ στο κόμμα.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού