Περνάμε στην επόμενη Φάση !



Μαρτίου 8, 2010

Μετά την παρουσίαση των προτάσεων στην ημερίδα του Μαρτίου περνάμε στην επόμενη φάση του Labs.OpenGov. Μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου

μπορείτε να προτείνετε τι θεματολογία και αντικείμενο
θα θέλατε να έχει η 2η φάση η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010.

Aπό το χρήστη

admin

Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από voyageri — 18 Μαρτίου, 2010 @ 4:37 μμ

    Σε σχέση με την πρώτη ημερίδα του opengov που παρακολουθήσαμε πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες παρατηρήσεις:

    Μεγάλο μέρος των προτάσεων που παρουσιάστηκαν αναφέρονταν σε ιδέες οι οποίες είτε είχαν υλοποιηθεί είτε βρίσκονταν στο στάδιο της υλοποίησης και ολοκλήρωσης.

    Στην πραγματικότητα, καταλάβαμε ότι κανείς δεν έχει σαφή και ολοκληρωμένη ιδέα για το τι εφαρμογές έχουν εγκριθεί, σχεδιαστεί, υλοποιηθεί, τιμολογηθεί και τεθεί σε λειτουργία.

    Πριν τη συνέχιση οποιασδήποτε δραστηριότητας που αφορά το egov είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη να υπάρξει αυτή η καταγραφή και να γίνει διαθέσιμη στο κοινό.

    Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε προσπάθεια είναι ισοδύναμη με ερευνητική δραστηριότητα χωρίς την αναζήτηση της σχετικής βιβλιογραφίας: ερασιτεχνική και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα,
    ενώ η κρίση οποιασδήποτε καινούριας ιδέας δε μπορεί να γίνει με σοβαρότητα.

    Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ενός πίνακα που να διαθέτει τουλάχιστον τα ακόλουθα πεδία, ώστε να μπορεί κανείς να αντιληφθεί το έργο που έχει αναπτυχθεί.

    1. Ανάδοχος φορέας
    2. Τίτλος εφαρμογής
    3. Κόστος ανάπτυξης
    4. Χρήστες εφαρμογής
    5. Δικτυακός τόπος επίδειξης εφαρμογής
    6. Σύντομη Περιγραφή εφαρμογής (μέχρι 10 γραμμές)

    Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, είναι επιτακτική η ανάγκη, στο βαθμό που αυτό που επιζητείται είναι λύσεις υλοποιήσιμες μέσα σε περιορισμένο χρόνο και με περιορισμένο κόστος, να γίνει διαθέσιμη η πληροφορία που αφορά στο είδος και τη μορφή (format) των δεδομένων που διαθέτει κάθε εφαρμογή ώστε πιθανές προτάσεις που αφορούν στη διασύνδεση υπαρχουσών εφαρμογών να λαμβάνουν υπόψη τους αυτή την πληροφορία την οποία και θα αξιοποιήσουν στις καινοτόμες προτάσεις που θα κατατεθούν.

    Ι. Βογιατζής

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού