Ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας συλλογής και δημοσίευσης όλων των Δημοσίων Δεδομένων που προκύπτουν από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.



Ιανουαρίου 24, 2010

Η πρόταση αφορά την ανάπτυξη πλατφόρμας η οποία θα συλλέγει όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από τις δημόσιες υπηρεσίες προς παρουσίαση και δημοσίευση.
Προτείνεται η πλατφόρμα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1- Αυτόματα τροφοδοτούμενη από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με δεδομένα δημόσιου ενδιαφέροντος (οικονομικά, δημογραφικά, φορολογικά, γενικά στατιστικά κλπ ). Προφανώς θα εξαιρούνται τα προσωπικά δεδομένα και θα είναι ανώνυμα.
2- Παρουσίαση των δεδομένων.
3- Δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων σε αρχεία.
4- Δυνατότητα προγραμματιστικής εξαγωγής και διασύνδεσης με εξωτερικά συστήματα (API – web services) προκειμένου να αξιοποιούνται από πολίτες/προγραμματιστές για την δημιουργία νέων εφαρμογών και υπηρεσιών.
Αρχικός στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των ήδη δημοσιευμένων δεδομένων σε ενιαίο τόπο και η ανάπτυξη των υποδομών διαχείρισης και παρουσίασης.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Μιχάλης Φ — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 7:09 μμ

    Στην ίδια λογική με την πρόταση http://labs.opengov.gr/2010/01/26/1723 ?

  2. Σχόλιο από jkalliga — 2 Φεβρουαρίου, 2010 @ 8:28 μμ

    Εναλλακτικά της κεντρικής βάσης δεδομένων, μπορεί να δημιουργηθεί μια διεπαφή που να επικάθεται πάνω στα υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα των δημόσιων υπηρεσιών και να απαντά (π.χ., μέσω SOAP) σε ερωτήματα του τύπου «Είναι το ΑΦΜ τάδε φορολογικά ενήμερο» με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

  3. Σχόλιο από Μιχάλης Φ — 3 Φεβρουαρίου, 2010 @ 3:30 μμ

    Νομίζω οτι η πρόταση http://labs.opengov.gr/2010/01/26/1723 είναι καλύτερη, διότι προτείνει κοινά/ανοικτά πρότυπα ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (data standards) και όχι απαραίτητα κοινή ή κεντρική πλατφόρμα λογισμικού για όλο τα συστήματα του Δημοσίου. Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στα σχόλια άλλων χρηστών, τα δεδομένα είναι πιο σημαντικά από την πλατφόρμα, διότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το ίδιο το λογισμικό των πληροφοριακών συστημάτων που τα φιλοξενεί. Επίσης οι πλατφόρμες ελέγχονται στενά από τις εταιρείες που τις κατασκευάζουν.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού