Δημιουργία Βάσης Αλλοδαπών Μαθητών



Ιανουαρίου 14, 2010

Ίσως η πρόταση να φαίνεται συνηθισμένη αλλά τα πολύ απλά είναι αυτά που λείπουν από τούτο τον τόπο.
Είμαι εκπαιδευτικός και το πρόβλημα που έχω είναι με την καταχώρηση των στοιχείων (ονόματα κλπ) όλων των αλλοδαπών μαθητών που έρχονται στο σχολείο. Η μετάφραση των στοιχείων τους στα Ελληνικά τις περισσότερες φορές από έγγραφο σε έγγραφο είναι διαφορετική. Σας πληροφορώ ότι ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο πληκτρολογώντας πολλές φορές λανθασμένα στοιχεία (Δεν υπάρχουν κατά την περίοδο εγγραφής επίσημα έγγραφα τις περισσότερες φορές). Επιπρόσθετα λόγω λαθών πολλές φορές τα πτυχία εκτυπώνονται δύο και τρεις φορές με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι δαπάνες για αναλώσιμα και βέβαια να μην έχουμε χρόνο ως εκπαιδευτικοί να ασχοληθούμε με το πραγματικό μας έργο.
Δεν θα ήταν απλό να είχαμε ως δημόσια υπηρεσία πρόσβαση σε μία βάση απ΄ όπου θα βρίσκαμε επίσημα τα στοιχεία με βάση ένα Αριθμό Δελτίου Αλλοδαπού και επιπρόσθετα δεν θα ήταν αναγκαίο όλα τα στοιχεία των αλλοδαπών μαθητών μας να υπήρχαν σε μία κάρτα (τύπου πιστωτικής) όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου;
Αγαπητοί νομίζω ότι αυτό που προτείνω είναι κάτι πολύ απλό. Τα στοιχεία κάπου υπάρχούν. Χρειαζόμαστε ένα data mining. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Ας καταγράψουμε μ” ένα επίσημο τρόπο αυτούς τους ανθρώπους έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας.

Ευχαρίστω για τη δυνατότητα που μου δώσατε.

Χριστοφιλάκης Νίκος
Υπέυθυνος Τομέα Πληροφορικής
3ου ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Χρίστος Δεληβοριάς — 15 Ιανουαρίου, 2010 @ 2:40 πμ

    Φαντάζομαι πώς ένα τέτοιο εργαλείο θα ήτνα χρήσιμο για όλους τους μαθητές και όχι μόνο για τους αλλοδαπούς. Η μόνη μου αντίρρηση είναι στο γεγονός ότι συνήθως μόνο αρνητικά προκύπτουν από την καταγραφή μέρους και όχι όλου του κοινωνικού υπο/συνόλου.
    Μια τέτοια κίνηση έχει θετικά για τους μαθητές και ταυτόχρονα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες πρός τους μαθητές.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού