Σώμα «Ευαγγελιστών Πληροφορικής» ή «Ηλεκτρονικών Αγγέλων»



Ιανουαρίου 12, 2010

Πίσω απο αυτά τα «fancy» ονόματα μπορεί να βρίσκεται μία ομάδα πληροφορικάριων, μηχανικών, τεχνικών, κλπ οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με αυστηρά κριτήρια εμπειρίας στον σχεδιασμό και υλοποίηση εν λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων, οι οποίοι θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους και θα καταγράψουν όλα τα «μικρο»-υπολογιστικά-πληροφοριακά συστήματα, πχ σχολείο, Δήμος, κτίριο υπηρεσίας, κλπ. “Επειτα θα κάνουν το σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό τους, με βάση προδιαγραφές στο υλικό, το λογικσμικό της υπηρεσίας και τη διαλειτουργικότητα με το ολοκληρωμένο σύστημα διακυβέρνησης (που είναι και η πλειοψηφική πρόταση στο opengov), ενώ μπορεί να συμμετέχουν και στην υλοποίησή του.
Αυτή η ομάδα μέσω διαδικασιών ή/και λογισμικού project management να ελεγχει το στάδιο βελτίωσης και λετουργίας του κάθε συστήματος και να παρεμβάινει.
Επιπροσθέτως με τον «Καλλικράτη» κάθε Δήμος μπορει να έχει έναν-δύο τέτοιους Ευαγγελιστές, για να ελέγχει και να διορθώνει τη λειτουργία όλων των συστημάτων των δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής. Επίσης μπορούν μέσω σεμιναρίων, κλπ. Πρέπει να τονιστεί ότι αυτοί θα εκπεδαιύονται από την κεντρική διοίκηση, στα συγκεκριμένα προγράμματα που θα χρησιμοποιεί το δημόσιο.

3 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από agelospappas — 12 Ιανουαρίου, 2010 @ 4:06 μμ

    Η πρόταση σου προυποθέτει ότι θα υπάρχει κάτι σαν
    Κεντρική Μηχανογραφική Υπήρεσία όλου του Δημοσίου με έξτρα δικαιοδοσίες και αρμοδιότητες.
    Πως όμως θα οργανωθεί τέτοια υπηρεσία; από ποιούς και με ποιά κριτήρια;

  2. Σχόλιο από Δαμιανός Κοσμίδης — 14 Ιανουαρίου, 2010 @ 6:59 μμ

    Διαβάζοντας τις προτάσεις προς τα πίσω ( απο νεότερες προς τις παλιότερες) είναι η τρίτη που συναντώ με παομοιο θέμα.
    Είναι ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους της πληροφορικής στο δημόσιο. Σε παλιότερο κάλεσμα των πληροφορικών των Δήμων και άλλων φορέων στην Νομαρχία της θεσσαλονίκης η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή καθώς και η επιθυμία για μια αμοιβαία συνεργασία.

    Παραπέμπω στο αρικό μου σχόλιο στην σχετική πρόταση του Αγγελου Παππά
    http://labs.opengov.gr/2010/01/13/1058

  3. Σχόλιο από sv8fcc — 25 Ιανουαρίου, 2010 @ 8:27 πμ

    Ήδη το περασμένο εξάμηνο έγινε κάτι τέτοιο με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ όπου δημιουργήθηκε μια ομάδα με σκοπό την σύνδεση και παραμετροποίηση στο δίκτυο φορέων που δεν είχαν τις σχετικές γνώσεις.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού