Τροποποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης χρηστών της Γ.Γ.Π.Σ. για φορολογικά θέματα.



Ιανουαρίου 8, 2010

Με τη σημερινή κατάσταση, για να πάρεις κωδικό ώστε να υποβάλλεις ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση, Ε2, Ε3, Ε9 και άλλα μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. δεν απαιτείται καμία πιστοποίηση της ταυτότητάς σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Έτσι πολλοί επιτήδιοι εκμεταλεύτηκαν αυτο το γεγονός και υποβάλλουν πλαστές φορολογικές δηλώσεις με στοιχεία τρίτων (εν ζωή ή πεθαμένων) με ποικίλους σκοπούς (Λήψεις δανείων με πλαστά εκκαθαριστικά, επιστροφές φόρων κτλ). Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις βλέπουν το φως της δικαιοσύνης, αλλά δημιουργείται ένα τεράστιο αλαλούμ, με αποδέκτες τις υπηρεσίες, τους νόμιμους φορολογούμενους που κάποιοι εκμεταλεύτηκαν τα στοιχεία τους προς ίδιο όφελος κτλ.
Για να μη συμβαίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος πιστοποίησης των χρηστών των ιστοσελίδων της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο τρόπος πρέπει να είναι αντίστοιχος με αυτόν των τραπεζών για όσους χρησιμοποιούν υπηρεσίες e-banking. Οι κωδικοί πρόσβασης παραλαμβάνονται από την Τράπεζα, αφού εξακριβώνεται η Ταυτότητα αυτού που θα τους χρησιμοποιεί.
Μπορεί ακόμη να βρεθούν και άλλοι τρόποι πιστοποίησης, π.χ. μέσω κινητού τηλεφώνου, αφού πλέον όλοι οι κάτοχοι κινητών πρέπει να έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους και θα είναι ήδη ταυτοποιημένοι.
Πάντως η κατάσταση που υπάρχει, και η δυνατότητα να μπορεί ο καθένας να κάνει δηλώσεις στο όνομα τρίτων εν αγνοία τους είναι απαράδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού