Επαφή του Πολίτη με την Κυβέρνηση (C2G).
Δεκεμβρίου 28, 2009
1. Να γίνεται από μια πύλη για παράδειγμα τον ΕΡΜΗ.
2. Η είσοδος να γίνεται μετά από πιστοποίηση.
3. Πιστοποιημένος χρήστης / πολίτης είναι αυτός που έχει login + password από το TAXIS. Δικαιούται να υποβάλει αίτημα για λογαριασμό του και για όσους τον «βαρύνουν» σε κάθε δημόσια αρχή (κεντρική / περιφερειακή διοίκηση, φορείς, κ.ά.).
4. Για όσους για κάποιο λόγο δεν μπορούν / θέλουν να πιστοποιηθούν στο TAXIS να υπάρχει το ΚΕΠ που θα πραγματοποιεί τα παρακάτω για λογαριασμό του.
5. Ο κατάλογος των Υπουργείων του ΕΡΜΗ είναι πολύ βολικός. Είναι σκόπιμο σε δεύτερο επίπεδο να υπάρχει μια μικρή περιγραφή του αντικειμένου της υπηρεσίας, ώστε να βοηθηθεί ο πολίτης να απευθύνει το αίτημα του στην αρμόδια υπηρεσία. Είναι απαραίτητο μαζί με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις να υπάρχει και email address.
6. Για τον πολίτη που δεν γνωρίζει σε ποια ακριβώς υπηρεσία να απευθυνθεί, να υπάρχει δενδροειδής δομή ερωτήσεων που να τον καθοδηγεί στην αρμόδια υπηρεσία.
7. Αν το αίτημα γίνει σε αναρμόδια υπηρεσία. Αυτή η υπηρεσία, να κατευθύνει το αίτημα στην σωστή υπηρεσία και να ενημερώνει τον πολίτη με μήνυμα.
8. Ο πολίτης να λαβαίνει αποδεικτικό κατάθεσης του αιτήματός του με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ υπόθεσης, όνομα υπαλλήλου και email επικοινωνίας.
9. Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα που ανταλλάσσονται, να κοινοποιούνται και σε δεύτερη email address, που θα λειτουργεί σαν αποθετήριο για την περίπτωση απώλειας/διαγραφής του αιτήματος. Αυτή μπορεί να είναι μια ανά υπουργείο ή κοινή για όλα.
10. Ο πολίτης να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του αιτήματος του μέσα από ασφαλή σύνδεση, μέχρι την τελική απάντηση.
Στόχοι του παραπάνω προτεινόμενου μοντέλου C2G, είναι:
• Να νιώσει ο πολίτης ότι μπορεί να βρει άκρη στο αίτημά του και τελικά ότι είναι ίσος με τους άλλους συμπολίτες του.
• Να μην ικανοποιούνται αιτήματα που δεν έχουν υποβληθεί.
• Να συγκρίνεται η διαφορετική ταχύτητα ικανοποίησης του ίδιου αιτήματος. Είτε από την ίδια υπηρεσία, είτε από παρόμοιες (για παράδειγμα Δήμους).
• Θα δημιουργηθεί προοπτικά, μετρήσιμο μέγεθος που θα μπορεί να συσχετίσει πλήθος υπαλλήλων με πλήθος αιτημάτων και ταχύτητα εξυπηρέτησης.
• Να ελέγχεται ο υπάλληλος για την υπηρεσία που προσφέρει ταχύτητα / ποιότητα.
• Να καταπολεμηθεί η τακτική των «κατειλημμένων» τηλεφωνικών γραμμών «εξυπηρέτησης(;) του κοινού».
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια.
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL