ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΛΕΙΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ



Δεκεμβρίου 23, 2009

1. Όλοι οι πλειστηριασμοί της Ελλάδος να δημοσιεύονται σε μια ενιαία ιστοσελίδα Πανελληνίου Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων επί ποινή ακυρότητας, με τροποποίηση του ΚΠΟλΔ. Η σημερινή πρακτική της δημοσιεύσεως σε εφημερίδες και σε πίνακες ανακοινώσεων, μόνο πρόσχημα δημοσιότητος προσφέρει και επιτρέπει σε επαγγελματίες πλειοδότες να πλουτίζουν. Καιρός να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια.

2. Οι Δικαστές, Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Εφοριακοί και λοιποί αρμόδιοι να έχουν πρόσβαση με κάποιον κωδικό τους σε κεντρικό δίκτυο πληροφοριών του Εθνικού Κτηματολογίου και των μηχανογραφημένων Υποθηκοφυλακείων. Αυτό δεν συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων διότι σύμφωνα με την νομοθεσία στο Εθν. Κτηματολόγιο γίνεται «ανάρτηση» (που προϋποθέτει δημοσιότητα. Επίσης και τα βιβλία των Υποθηκοφυλακείων είναι δημόσια.

3. Το νέο λογισμικό διαχειρίσεως των σχολείων που αντικαθιστά τον Έπαφο, να έχει αρτιότερη και συνεχή τεχνική on-Line υποστήριξη από το πρωϊ μέχρι και την λήξη του ωραρίου των Εσπερινών Σχολείων . Επειδή στα σχολεία οι χρήσεις της πληροφορικής – εκτός μαθημάτων – πληθαίνουν να διατεθούν επιπλέον πληροφορικοί για γραμματειακή υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού