Portal and social in one collaboration technology
Δεκεμβρίου 30, 2009
Χρόνια πολλά σε όλους και δημιουργικά
αυτό που προτείνω είναι ακριβώς ο τίτλος που δίνω, integration σε JSR πλατφόρμα (Portlet 2.0) και Web services, open τεχνολογία με χαρακτηριστικά Web 2, φιλικά προς τον χρήστη και προσβάσιμα σε ΑΜΕΑ. Πολλαπλά οφέλη με
ένα installation, configuration και dynamic virtual hosting για άπειρα websites μέσω της ίδιας εγκατάστασης. Δεν μιλάω για τίποτα άλλο παρά το Liferay, μετά απο το development και integration πάνω από 300 δυναμικά sites και πολλά από αυτά Εθνικών και Κοινοτικών προγραμμάτων (δηλαδή με αυστηρές προδιαγραφές προγραμματισμού και σχεδιασμού), καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι κορυφαία πλατφόρμα ιδανική για παραπέρα ανάπτυξη και παραμετροποίηση, που καλύπτει όλο το φάσμα του e-government αλλά και το social χαρακτήρα που πρέπει να προσδίδουν οι υπηρεσίες του κράτους. Καλές open εφαρμογές το Drupal (βλέπετε Δήμος Αθηναίων) και το WordPress ή το Joomla, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν ανάγκες όπως cross-organizational που χρειάζεται η κυβερνητική αρχή στην ενδοκρατική και διακρατική διακυβέρνηση και επικοινωνία.
|
|
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL
Σχόλιο από George Makrygiannis — 3 Ιανουαρίου, 2010 @ 11:00 μμ
Μοιάζει πολύ με το SharePoint(Enterprise edition) και το WSS(Free edition) της Microsoft. Συμφωνώ απολύτως ότι τέτοιες εφαρμογές πρέπει να χρησιμοποιούνται στο e-government.
(έχει ακόμα και workflow engine στην Community Edition, εντυπωσιακό!)
Σχόλιο από nioan — 5 Ιανουαρίου, 2010 @ 1:32 πμ
Open εφαρμογή που βρίσκει χρήση σε intranet-extranet, σε βιβλιοθήκες εγγράφων και αρχείων ανά τομέα για εσωτερική χρήση αλλά και κοινόχρηστη, χρήση αμφίδρομων διοικητικών εργαλείων, συμπλήρωση και μοίρασμα εγγράφων και πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών και τέλος ενοποιήση του αδόμητου περιεχομένου, μπορούμε δε, να έχουμε εγκαταστάσεις και σε Windows πλατφόρμες. Με την πλήρη υποστήριξη και ενσωμάτωση του Microsoft Office, που όλοι είμαστε εξοικιωμένοι και πόσο περισσότερο οι δημόσιοι υπάλληλοι που κυρίως θα διαχειρίζονται τα data entries στο επίπεδο πρωτογενούς πληροφορίας, εγώ έτσι τουλάχιστον φαντάζομαι μια λειτουργική υποδομή του κρατικού οργανισμού…
Σχόλιο από χρήστης — 11 Ιανουαρίου, 2010 @ 3:13 μμ
Δεν το έχω χρησιμοπιήσει το συγκεκριμμένο, αλλά δεν ξέρω αν ένα CMS-oriented λογισμικό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας επιχείρησης στο σύνολο των λειτουργιών της. Βέβαια το συγκεκριμμένο επειδή είναι java-based μπορεί να επεκταθεί πολύ πιο εύκολα ίσως και να ενσωματώσει και άλλα συστήματα (web services, κλπ). Σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι ο σχεδιασμός, η όσο το δυνατόν πιo abstract υλοποίηση για να μην είναι δέσμιο το σύστημα μιας συγκεκριμμένης πλατφόρμας και το maintainability.