Εξοικονόμηση Ενέργειας μέσω Συστήματος Διαχείρισης Δημοτικού Ψηφιακού Ηλεκτροφωτισμού
Σεπτεμβρίου 16, 2010
Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό
Ιδιαίτερα μεγάλα ποσά ξοδεύονται κάθε χρόνο στον δημοτικό φωτισμό ενώ οι υποδομές του είναι ελλιπώς συντηρημένες με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών πόρων.
Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα της αντικατάστασης των παλαιών στύλων φωτισμού ή / και των ηλεκτρικών τους μερών με νέου τύπου αυτόνομα συστήματα.
Αύξηση Απόδοσης – Μείωση κατανάλωσης
Με τη χρήση κατάλληλων ηλεκτρονικών διατάξεων τροφοδοσίας των συστημάτων δημοτικού φωτισμού, υπάρχει η δυνατότητα απόλυτου ελέγχου και δραματικής μείωσης της τάσης που απαιτείται για τη λειτουργία τους.
Χωρίς καμία αλλαγή στα υπάρχοντα συστήματα (λαμπτήρες, καλωδιώσεις, διακόπτες) μπορούν να εγκατασταθούν οι κατάλληλες διατάξεις που μπορούν να φέρουν έως και 30% μείωση στις ενεργειακές ανάγκες και το οικολογικό αντίκτυπο τους.
Έξυπνος Έλεγχος
Με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου, παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να ελέγχει άμεσα τον περιβάλλον δημόσιο φωτισμό ενεργοποιώντας τον μόνο εφόσον χρειάζεται. Έτσι, μειώνεται σημαντικά η ενεργειακή κατανάλωση φωτιστικών σωμάτων τα οποία κατά περιόδους δεν εξυπηρετούν τον πολίτη και καταναλώνουν άσκοπα ενέργεια.
|
|
RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL
Σχόλιο από Petros Sarantopoulos — 19 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 8:36 πμ
Πέτρο, μπορείς να γράψεις κάποια sites που να δίνουν τεχνικά στοιχεία για τέτοιου είδους συστήματα;
Σχόλιο από Manos Ouranos — 23 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 12:00 μμ
Εφόσον το σύστημα δημοτικού φωτισμού αντικατασταθεί με λαμπτήρες τύπου LED,ισχύει η πρόταση και τί μπορεί να προσφέρει επιπλέον? Επίσης, έχει μελετηθεί απο εσάς η πιθανή τοποθέτηση φωτοβολταϊκών δεκτών, μικρών, ένα σε κάθε φωτιστική κολόνα??
Σχόλιο από makezid — 23 Σεπτεμβρίου, 2010 @ 3:40 μμ
Ωραία ιδέα και ωραία θεωρητική προσέγγιση. Θα ήθελα, όμως να δω και το πρακτικό κομμάτι, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή μια καλύτερη προσέγγιση στο ποιες νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε μια ιδέα για τα αυτόνομα συστήματα που αναφέρονται!
Σχόλιο από teacher — 24 Οκτωβρίου, 2010 @ 2:21 μμ
Είναι πολύ σημαντική πρόταση εν” όψι των δημοτικών εκλογών και των περιφερειακών εκλογών .
Σχόλιο από Kyriakos Berberakis — 16 Δεκεμβρίου, 2010 @ 5:27 μμ
Καλο και αναγκαιο ,αλλα χρειαζομαστε sites για να ενημερωθουμε