ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ( Labs.OpenGov),- 5ος ΚΥΚΛΟΣΑπριλίου 18, 2012

Σχέδιο Προγράμματος 

 

Τα «Εργαστήρια Ανοικτής Διακυβέρνησης» ( Labs.OpenGov),  που από τον Σεπτέμβριο του 2011 λειτουργούν με την ευθύνη της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ),  έχουν ως στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας και των ιδεών τόσο των στελεχών της δημόσιας διοίκησης όσο και των συναλλασσομένων με αυτήν  για τον ανασχεδιασμό των λειτουργιών της με χρήση και των νέων τεχνολογιών. Ο λειτουργικός ανασχεδιαμός της διοίκησης θα επιτρέψει την ενίσχυση της επιχειρησιακής της ικανότητας και τις δυνατότητές της να παράγει καινοτόμες και χρήσιμες υπηρεσίες με βέλτιστη σχέση κόστους-ωφέλειας.

Τα «Εργαστήρια Ανοικτής Διακυβέρνησης» έχουν περισσότερους από 3100 εγγεγραμμένους χρήστες οι οποίοι στους πέντε κύκλους οι οποίοι λειτούργησαν μέχρι σήμερα υπέβαλαν συνολικά 850 προτάσεις  που συζητήθηκαν με πάνω από 2000 παρεμβάσεις- σχόλια.

Στον 5ο κύκλο των «Εργαστηρίων Ανοικτής Διακυβέρνησης labs.OpenGov»  που ξεκίνησε των Νοέμβριο του 2011, ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουρίου 2012 και είναι αφιερωμένος στην υποβολή προτάσεων  για την μείωση του λειτουργικού κόστους και την απλούστευση και βελτίωση  των διοικητικών διαδικασιών των φορέων του δημοσίου στις συναλλαγές με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, υποβλήθηκαν 152 προτάσεις.

Από αυτές η Επιστημονική Επιτροπή των Εργαστηρίων επέλεξε έξι με κριτήρια την  ευστοχία στην περιγραφή του προβλήματος, την ωριμότητα και εφικτότητα
της προτεινόμενης λύσης και την εξοικονόμηση πόρων. Στην επιλογή των προτάσεων  συνεκτιμήθηκε η αξιολόγηση των εγγεγραμμένων χρηστών του labs.opengov.gr.

Oι προτάσεις που έχουν επιλεγεί (http://labs.opengov.gr/2012/04/12/4447 ) θα παρουσιαστούν σε ανοικτή ημερίδα
στις 24/4/2012 (10:00 – 16 :30) στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.  (Πρόσβαση http://www.ekdd.gr/ekdda/index.php?option=com_content&task=view&id=206&Itemid=373)

Στην ίδια εκδήλωση επιπλέον θα παρουσιαστούν παρεμβάσεις  και
πρωτοβουλίες σε σχετικά θέματα και θα υπάρξει ανοικτή συζήτηση με συμπεράσματα και προτάσεις.

• Δηλώστε  συμμετοχή εδώ: http://labs.opengov.gr/event-subscribe, αφού
πρώτα εγγραφείτε / συνδεθείτε στην διαδικτυακή πλατφόρμα (εδώ:
http://labs.opengov.gr/register )
• Σημειώνεται ότι για τους δημόσιους υπαλλήλους  που ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν στην ημερίδα θα πρέπει να δηλώσουν  συμμετοχή συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα εδώ: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp   και επιλέγοντας το Πρόγραμμα με κωδικό 80080Τ12  και τίτλο «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΕΛΤΙΣΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ». Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ και στον δικτυακό τόπο http://labs.opengov.gr

 

-Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών του ΕΚΔΔΑ
-Επιστημονική Επιτροπή  των «Εργαστηρίων Ανοικτής Διακυβέρνησης» (labs.OpenGov)»

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons LicenseO δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού