ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Ιανουαρίου 28, 2012

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΌΝΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ. Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ΕΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΩΝ , ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΈΣΕΩΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ . ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ, ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΩΝ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΜ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Dim — 13 Μαρτίου, 2012 @ 8:05 μμ

    Εξαίρετη ιδέα. Η τεχνολογία και τεχνογνωσία υπάρχουν και θα μπορούσαν να δώσουν καρπούς μέσα σε 6 μήνες. Το θέμα είναι τι κάνει το υπ. διακιοσύνης και εάν θέλει η Δικαιοσύνη να νοικορευτεί.
    Σταδιακή υλοποίηση είναι η λύση, αρχίζοντας από την απλή χρήση το e-mail.

  2. Σχόλιο από dominikibimpiri — 19 Απριλίου, 2012 @ 10:13 πμ

    Υπηρετώ στο Πταισματοδικείο Κορίνθου και ήδη υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές όπως και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα, να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις ποινών και προστίμων προς τις ΔΟΥ, αφού επιτραπεί η πρόσβαση στο μητρώο και η αναζήτηση του ΑΦΜ. (Τα πρόστιμα αποτελούν άμεσα έσοδα του προϋπολογισμού). Προκειμένου να προχωρήσουν όλα αυτά και όσα χρειάζονται ακόμα, θα έπρεπε να αξιοποιηθεί το επιστημονικό προσωπικό, το οποίο υπάρχει ήδη στη γραμματεία των Δικαστηρίων. Καλή θα ήταν η καταγραφή – απογραφή του συνόλου των ενδιαφερομένων, η διαπίστωση των τυπικών τους προσόντων και η ανάθεση στις κατά τόπους υπηρεσίες της αξιοποίησης του πιο πάνω ικανού προσωπικού.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού