ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ



Ιανουαρίου 26, 2012

Η Ανταγωνιστικότητα του Δημόσιου οφείλεται σε ένα μέρος στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Στο Δημόσιο συναντάμε υπαλλήλους που έχουν γίνει προϊστάμενοι λόγω προϋπηρεσίας χωρίς τεχνογνωσία, ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία που δεν αξιοποιούνται και πολλές φορές αρνητικό κλίμα που συμβάλλει στην μη σωστή λειτουργία του εκάστοτε φορέα. Η πρότασή μου είναι να δημιουργηθεί στο opengov δικτυακός τόπος όπου να καταχωρηθούν τα βιογραφικά των Δημοσίων υπαλλήλων και επίσης να δημιουργηθεί ομάδα προσωπικής συνέντευξης(πάλι από το opengov).Οι προσλήψεις και οι μετακινήσεις να γίνονται βάση γνώσεων, εμπειρίας και συστάσεων. Να γίνει πιο ελαστική η μετακίνηση(μετάταξη-απόσπαση) των υπαλλήλων βάση προσόντων, να μη βλέπουμε υπαλλήλους εγκλωβισμένους για 5 και 10 χρόνια σένα μέρος και όσο το δυνατό γίνεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση». Εάν έχουμε ικανά στελέχη με ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, εάν κάθε μονάδα γίνει υγιείς, θα έχουμε αποτέλεσμα, ικανοποιημένους πολίτες και το σύνολο φυσικά θα είναι υγιές.

Επίσης να αξιοποιηθεί η Δημόσια περιουσία. Όσο αφορά τα Δημόσια κτίρια, όπου υπάρχουν να στεγάσουν δημόσιες υπηρεσίες. Όπου υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που πληρώνουν ενοίκιο να εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Και όπου υπάρχει Δημόσια περιουσία ανεκμετάλλευτη να αξιοποιηθεί με όποιο τρόπο αρμόζει σε κάθε περίπτωση.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού