e-justice



Ιανουαρίου 26, 2012

Αν και γνωρίζω ότι το όνομα του τίτλου αποτελεί ήδη υπάρχον πρόγραμμα της Ε.Ε. εντούτοις θα καταθέσω τις σκέψεις μου.
Αυτή τη στιγμή ακόμα και η μικρότερη ποινική δικογραφία που καταλήγει στο ακροατήριο αποτελείται από τουλαχιστον 100 εκτυπωμένες σελίδες, εξαιρουμένων τυχόν αντιγράφων που κατά την πορεία χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς (π.χ. για γνωστοποίηση στους διαδίκους κ.τ.λ). Ιδιαίτερο κόστος υπάρχει ακόμα και για τα τέλη αλληλογραφίας, κατά την αποστολή των εγγραφων μεταξύ των Υπηρεσιών. Η πρόταση μου συνίσταται στην πλήρη αποδέσμευση από την ανάγκη εκτύπωσης και παραδοσιακής διακίνησης της αλληλογραφίας. Πλέον κάθε έγγραφο συντάσσεται ηλεκτρονικά. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπογράφεται και ηλεκτρονικά και να ενσωμματώνεται στο φάκελο της κάθε υπόθεσης. Η ψηφιακή υπογραφή μπορεί να τίθεται με τη χρήση έξυπνων καρτών (Smart Cards) γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε διπλή αυθεντικοποίηση (2 way Authentication). Αρα αντί στην έδρα του δικαστηρίου οι δικαστές να έχουν στοίβες από χαρτιά, θα έχουν μόνο έναν υπολογιστή. Ιδιαίτερης αξίας είναι και η δυνατότητα ευρετηρίασης, γεγονός που βοηθάει το όλο εγχείρημα από άποψη ταχύτητας. Το σύνολο των δικηγόρων θα διαθέτει αντίστοιχη κάρτα, συνεπώς όταν ο αρμόδιος υπάλληλος τους εξουσιοδοτήσει να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούν να λάβουν αντίγραφά για τον πελάτη τους. Μια περισσότερο βελτιωμένη λύση ίσως να μπορεί να δοθεί αν συσταθεί η κάρτα πολίτη, μέσω της οποίας θα μπορεί καθένας να υπογράφει ψηφιακά.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, , , ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από ΖΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 8:08 μμ

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ SCANNER ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 100,00 ΕΥΡΩ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού