Συγχωνεύσεις



Ιανουαρίου 26, 2012

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχουν συστεγαζόμενα σχολεία (κυρίως της πρωτοβάθμιας Εκ/σης0 που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι συγχωνευμένα σε ένα μεγαλύτερο. Έτσι θα υπήρχε εξοικονόμηση ενός εκπαιδευτικού (εκείνου που είναι διυθυντής στο μικρότερο Σχολείο και δεν θα πλήρωνε το κράτος ενα επιπλέον διευθυντικό επίδομα). Ακόμη τα λειτουργικά έξοδα θα μειώνονταν καθώς για το ίδιο προσωπικό θα υπήρχε λιγότερη αλληλογραφία, η σχολική μονάδα ως κτήριο θα ήταν υπό την ευθύνη ενός που θα μπορούσε να λογοδοτήσει για τυχόν προβλήματα (απώλειες αντικειμένων – πχ. απώλεια λάπτοπ, προβολέων ή καταστροφή των- χωρίς να ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλο και τελικά να υπάρχει αδιέξοδο. Σε αυτό το γενικότερο πνεύμα οικονομίας θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να σχεδιαστεί και η συγχώνεση Γυμνασίων μικρών σε άλλα Γυμνάσια (παρα τα «τερτίπια» των δημοτικών αρχόντων για τους ευνόητους λόγους) ή ακόμη η δημιουργία συγκροτημάτων με έξι τάξεις (Να λέγονται Γυμνάσια ή Λύκεια, δεν έχει σημασία) όπου θα εφαρμόζεται ενιαία πολιτική όσον αφορά το σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών καιόχι όπως είναι τώρα που Γυμνάσια έχουν ξεχωριστό πρόγραμμα σπουδών και Λύκεια ξεχωριστό με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να είναι αλληλοσυγκουένοι οι προγραμματισμοί. Πχ. Με το Νέο Σχολείο στο Γυμνάσιο ζητέιται μετάφραση στην αρχαία ελληνική γλώσσα στις Β και Γ τάξεις, ενώ στην αμέσως επόμενη βαθμίδα του Λυκείου στην Α τάξη δεν ζητείται).

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από michaelarabatzis — 14 Φεβρουαρίου, 2012 @ 6:01 μμ

    Γνωρίζω δύο Δωδεκαθέσια Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούν συστεγαζόμενα. Σύνολο Μαθητών περισσότεροι απο 600. Χρόνια γίνεται προσπάθεια να χτιστεί καινούριο κτίριο και το ένα σχολείο να μεταφερθεί. Το κτίριο ξεκίνησε να χτίζεται αλλά σταμάτισε λίγο πρίν την ολοκλήρωσή του. Ο χώρος της συστέγασης δημιουργήθηκε για ένα προφανώς σχολείο. Σήμερα η αυλή του σχολείου αυτού είναι γεμάτη απο κοντέινερ. Με τη συγχώνευση που προτείνεται και αυτό που περιγράφω θα γίνει μια μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά θα πάψει να είναι Σχολείο.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού