ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΔΟΕ



Ιανουαρίου 26, 2012

Κατά τους προσωρινούς ελέγχους που διενεργούνται από το ΣΔΟΕ οι ελεγκτές μετά τη διαπίστωση των παραβάσεων και ενώ βρίσκονται στο χώρο της δενέργειεας του ελέγχου απαιτείται να συμπληρώσουν χειρόγραφα τουλάχιστον 3 έντυπα, εκ των οποίων τα 2 σε τριπλότυπα με τη χρήση καρμπόν. Η διαδικασία αυτή: α) κρατάει τα συνεργεία ελέγχου μέσα στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, β) δημιουργείται επιπλέον εκνευρισμός και ενόχληση στους ελεγχόμενους με πιθανές τριβές με τους ελεγκτές γ) οδηγεί συχνά σε λάθη στη συμπλήρωση των εντύπων που για να διορθωθούν απαιτούνται άλλες εσωτερικές διαδικασίες στην Υπηρεσία δ) έχει υψηλό κόστος λόγω των υλικών και του χρόνου που δαπανόνται και ε) απαιτούνται επιπλέον εργατοώρες για τη συγγραφή των συνοδευτικών εκθέσεων που αποστέλλονται στην εφορία όπου ανήκει ο ελεγχόμενος προκειμένου να επιβληθούν τα πρόστιμα.
Τα πρόστιμα αυτά θα μπορούσαν να επιδίδονται στους παραβάτες ελεγχόμενους με τον ίδιο τρόπο που επιδείδει η Τροχαία:
ένα έντυπο check list όπου αφού σημπληρωθούν τα στοιχεία της επιχείρησης, σημειώνονται μόνο το είδος της παράβασης και το πλήθος τους. Το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης ο παραβάτης ελεγχόμενος μπορεί να το ασκήσει με τον ίδιο τρόπο όπως και στη Τροχαία: μέσα σε 10 ημέρες εάν έχει αντίρρηση για τα επιβληθέντα πρόστιμα να μπορεί να υποβάλει υπόμνημα στην Υπηρεσία ΣΔΟΕ. /απλά / γρήγορα/ οικονομικά.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από netcomb2b — 31 Ιανουαρίου, 2012 @ 5:39 πμ

    Αγαπητή κυρία Παπαδοπούλου, εξ όσων γνωρίζω ο Αιρετός πρώην Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου έργο του οποίου είναι οι ανοικτές διαδικασίες, η διαφάνεια η διαύγεια και τα καθαρά χέρια αλλά και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση opengov ως βήμα Δημοκρατίας, έδωσε γραμμή για «check list» από τους αρμόδιους Εισαγγελείς των περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων των στελεχών διεφθαρμένων οργανισμών κλπ κλπ. Θέλω να πω ο δύσμοιρος Ελληνικός Λαός περιμένει όπως κι εγώ να δω κάποια πρωτοβουλία για το ανέβασμα του πόθεν έσχες όλων αυτών που ζουν ανάμεσά μας! έτσι απλά/γρήγορα/οικονομικά και χωρίς την Τροχαία ?
    Αλήθεια μήπως έχετε κάτι νέο έπ αυτού ? Γιατί κουβέντα και προτάσεις για τα σοβαρά δεν ακούω.
    Α και κάτι άλλο, χθες είδα στο Skai τον κύριο Σπινέλη και για μια ακόμη φορά γέμισα με θλίψη γιατί χάνουμε τόσο άξια στελέχη.
    Γ.Π

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού