Χρήση Υπολογιστών στους Δημόσιους Φορείς.



Ιανουαρίου 26, 2012

Από το δημόσιο φορέα έχω παρατηρήσει το εξής :
οι υπάλληλοι δεν έχουν την στοιχειώδη γνώση των ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να εξυπηρετήσουν σωστά και κυρίως γρήγορα. Η ταχύτητα και η ποιότητα της χρήσης των υπολογιστών επηρρεάζει άμεσα την εσωτερική λειτουργία του δημόσιου φορέα και τον κρατά πίσω. Αυτό είναι φυσικό φαινόμενο αν οι υπάλληλοι είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία.
Προτεινόμενη λύση :
1)Να διοργανώνται συχνά υποχρεωτικά σεμηνάρια με καθηγητές Υπολογιστών του δημοσίου στους υπαλλήλους ώστε να τους μαθαίνουν και να διευρύνουν τις γνώσεις ττων δεύτερων.
2)Κάτι πολύ σημαντικό για τους κοντινούς φορείς:
Να χρησιμοποιηθεί προσωπικό υπολογιστών που να είναι υπεύθυνο μονάχα για την εύρυθμη λειτουργία των υπολογιστών και μόνο. Ανα πάσα στιγμή να μπορούν να καθοδηγήσουν έναν υπάλληλο την ώρα που “κολλάει” σε κάποιο πρόγραμμα και να του μαθαίνει απευθείας εκείνη τη στιγμή. Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα κατάλληλο πληροφορικό προσωπικό να αναλαμβάνει πάνω της μιας υπηρεσίας/φορέα ώστε να μην είναι ελάχιστη η δουλειά του και να καθοδηγεί τους υπαλλήλους τηλεφωνικά ή και από κοντά. Επίσης, το δημόσιο γλυτώνει τη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες όσο αφορά στους υπολογιστές.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού