Εταιρίες πιστοποίησης



Δεκεμβρίου 5, 2011

Για να ανοίξει μια επιχείριση πρέπει να πάρει άδειες από πολεοδομία, υγειονομικό, εφορία κτλ.
Όλες αυτές οι άδειες χρειάζονται γιατί στο παρελθόν οι επιχειρηματίες, από άγνοια ή εσκεμμένα, παρουσίασαν πλήθος παραβάσεων οι οποίες είχαν αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπων, π.χ. κόβανε τις κολόνες της πολυκατοικίας για να μεγαλώσει η καφετέρια και γκρεμιζόταν η πολυκατοικία ή φτιάχνανε καφέδες στην τουαλέτα.
Πάρα πολλοί επιχειρηματίες δεν είχαν ιδέα για το πως πρέπει να λειτουργεί η επιχείριση, έτσι δεν πλήρωναν ΦΠΑ και δεν τον υπολόγιζαν στο κόστος των προϊόντων, το αποτέλεσμα ήταν να κλείνουν τα καταστήματα γιατί δεν μπορούσαν να πληρώνουν.
Όλα αυτές οι άδειες και τα προβλήματα μπορούν να αντικατασταθούν από εταιρίες πιστοποίησης.
Η κάθε εταιρία θα έχει πτυχιούχους δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, γιατρούς και λογιστές. Τα πτυχία θα πιστοποιούν την ικανότητα της εταιρίας για ελέγχους.
Αυτοί θα συμβουλεύουν και ελέγχουν περιοδικά την επιχείριση.
Για να γίνει έναρξη μιας νέας επιχείρησης θα προσκομίζεται απλός το πιστοποιητικό από την εταιρία στον δήμο. Η εταιρία πιστοποίησης θα είναι συνυπεύθυνη για την παραβατικότητα της επιχείρισης.

Οι έλεγχοι από πλευράς του δημοσίου θα γίνονται μόνο μετά από επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες. Οπότε θα μειωθεί η γραφειοκρατία προς το δημόσιο και θα περισσεύει προσωπικό για ελέγχους. Σε περίπτωση ελλείψεως προσωπικού θα μπορεί να ανατεθεί ο έλεγχος των επιχειρήσεων σε άλλη εταιρία πιστοποίησης ή στα πανεπιστήμια, εκ μέρους του δημοσίου.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

, , ,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού