ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΔεκεμβρίου 5, 2011

Κάποιες μικρές σκέψεις – ιδέες

Ηλεκτρονική διασύνδεση των δημοσίων υπηρεσιών.
Έχοντας σαν αρχή μια κοινή βάση στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και πιστοποιημένοι χρήστες ( όπως λογιστές, συμβολαιογράφοι κοκ) ανάλογα με τις ανάγκες τους και την διαβάθμιση τους. Ένα παράδειγμα: είναι εντελώς αντιπαραγωγικό ο πολίτης να δηλώνει την μεταβολή των στοιχείων της ταυτότητας του στην αρμόδια ΔΟΥ όταν αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα με την έκδοση την νέας ταυτότητας.
Επίσης ο πολίτης με ηλεκτρονική εξουσιοδότηση ή με smart card ή έστω pin θα μπορεί να δίνει προσωρινή εξουσιοδότηση σε φορείς, εταιρείες και τρίτους για πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά του δεδομένα.

Γενικότερα οι υπηρεσίες θα πρέπει να επανασχεδιαστούν λαμβάνοντας υπόψη και αξιοποιώντας την νέα φιλοσοφία που εισάγουν οι νέες τεχνολογίες. Παράδειγμα: είναι πολύ καλή η υπηρεσία αυτόματης έκδοσης πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης μέσω του συστήματος ERMIS, όμως μάλλον «σπάταλη» μιας και θα ήταν πιο δόκιμο και αποτελεσματικό αν η πληροφορία ήταν διαθέσιμη άμεσα στην υπηρεσία η οποία το χρειάζεται δίχως την παραμικρή όχληση του πολίτη και φυσικά όχι σε επίπεδο απλής ενημέρωσης αλλά σε επίπεδο καθορισμού της εργασιοροής (ανάλογα αν είναι πολύτεκνος ή οχι).

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons LicenseO δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού