Απλοποίηση διαδικασίας εκδόσεως άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστηματων υγειονομικου ενδιαφέροντος



Δεκεμβρίου 5, 2011

Εφόσον κατατεθούν τα δικαιολογητικά για Προέγκριση του καταστήματος στο Δήμο, η Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, να αποστέλλει ηλεκτρονικά τη Προέγκριση στην αρμόδια ΔΟΥ και αντίστοιχα η ΔΟΥ, να αποστέλλει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση έναρξης εργασιών στο Δήμο.
Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας, όταν το κατάστημα εμπίπτει στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται πιστοποιητικό, η επικοινωνία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Όπως επίσης, ηλεκτρονική επικοινωνία μπορούμε να έχουμε μεταξύ του Δήμου και των αντίστοιχων τμημάτων των Ποινικών μητρώων των Πρωτοδικείων.

Τέλος, το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση μιας άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσαν να διαβιβαστούν ηλεκτρονικά, εφόσον ο Δήμος θα τα είχε λάβει ηλεκτρονικά από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας.

Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν ψηφιακές υπογραφές και οι έλεγχοι – αυτοψίες να διενεργούνται με φορητό ΗΥ (tablet) εφόσον θέλουμε να εξαλείψουμε εντελώς την ύπαρξη του χαρτιού.

Τουλάχιστον, το πρώτο μέρος της πρότασης μου, θεωρώ ότι είναι άμεσα υλοποιήσιμο.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού