Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων



Δεκεμβρίου 5, 2011

Επιτέλους, μετά από χρόνια, το κράτος κάνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το θέμα όμως είναι να γίνει αυτό με το σωστό τρόπο ώστε να αποφύγουμε να κάνουμε χειρότερα τα πράγματα. Για να λειτουργήσει σωστά ο παραπάνω φορέας θα πρέπει να γίνουν πριν τα εξής:
Θα πρέπει για κάθε προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρεται στην Ελλάδα να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας (πχ ΕΛΟΤ) ο οποίος θα εγκρίνει τη διάθεσή του στην Ελλάδα, αλλά θα του δίνει και ένα κωδικό (πχ GMDN) και τις τεχνικές προδιαγραφές ανά GMDN, με τον οποίο θα υπάρχει σε όλη τη χώρα και σε όλο το Δημόσιο. Έτσι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα μιλάνε πλέον την ίδια γλώσσα όσον αφορά τα είδη που χρησιμοποιούν, μιας και θα έχουν κοινή κωδικοποίηση, απαραίτητη προϋπόθεση για να έχεις κοινούς και ανοιχτούς πραγματικά διαγωνισμούς. Μετά, το μόνο που θα πρέπει να γίνεται είναι να χρησιμοποιείται μια πλατφόρμα για e-auctions και να ορίζονται ημερομηνίες ανά GMDN και να ζητούνται οι ποσότητες ανά GMDN από όλους τους φορείς του δημοσίου ώστε να γίνονται συγκεντρωτικά, για όλους τους φορείς, οι προμήθειες των ειδών. Μετά, οι εταιρίες που θα μειοδοτούν θα είναι υποχρεωμένες να στείλουν τα είδη τους στον κάθε φορέα ξεχωριστά με τις ποσότητες που αυτός έχει ζητήσει. Το πως θα γίνει αυτό με τους διαγωνισμούς με τη συμφερότερη προσφορά είναι εύκολο επίσης.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες


Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού