Χρεωστική κάρτα



Δεκεμβρίου 2, 2011

Επιτέλους επικοινωνήστε σωστά με τον κόσμο την χρήση και ιδιότητα της χρεωστικής κάρτας.

Στην Ελλάδα την ξέρουν ως Ιντερνετ κάρτα αγορών και μέ οποιοδήποτε αλλο όνομα εκτός από αυτό που πρέπει. Μόνο τώρα τελευταία βλέπω κάποια πράγματα να γίνονται προς αυτήν την κατευθυνση.

Ο κόσμος σε αυτή τη χώρα νομίζει ότι τα λεφτά του θα γίνουν ηλεκτρονικά και ψηφιακά κι αυτό επειδή η επικοινωνία με την κυβέρνηση είναι χάλια. Εξηγήστε ότι είναι διπλή δουλειά αλλά και με μεγαλύτερο ρίσκο (φοροδιαφυγής, ασφάλειας κ.λ.π) να βγάζουν οι πολίτες μετρητά για να πληρώνουν από το ΑΤΜ. Ενώ αυτό μπορεί να γίνει μέσα στο κατάστημα χωρίς ο πελάτης να επιβαρυνθεί παραπάνω και χωρίς το κατάστημα να μπορεί να κάνει οτιδήποτε σε σχέση με την απόδειξη. Επικοινωνήστε στα μαγαζιά ότι μόλις καταλάβει ο κόσμος θα αθξηθουν και θα απλοποιηθουν οι συναλλαγές για να μην φοβουνται. Επίσης ότι η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όσο έχει χρήματα ο τραπεζικός λογαριασμός με τον οποίο ειναι συνδεδεμένη. Από εκεί και πέρα δεν πιστώνει (αν φυσικά δεν υπάρχει συμφωνία για overdraft).

Δηλαδή δεν ειναι δυνατόν να συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και εμείς να την βαπτίζουμε όπως συμφέρει την κάθε τράπεζα για να πουλήσει προϊόντα.

Επιτέλους δηλαδή…!

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες

,

Πρέπει να συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού