Καταγραφη ακινητων και online συμβολαιο.



Οκτωβρίου 3, 2011

Η σκεψη ειναι απλη και συνδυαζει την ηλεκτρονικη καταγραφη ολων των ακινητων, του ιδιοκτητη τους και του χρηστη (ενοικιαστη).
Ολα τα ακινητα ειναι κατεγεγραμμενα σε τουλαχιστον 4 databases (εφορια,δεη,υδρευση,αεριο).Τα ονομαστικα στοιχεια που εχουν δεν συνδυαζονται μεταξυ τους και σε πολλες περιπτωσεις το καθε ενα ακινητο μπορει να εχει διαφορετικα ονοματα χρηση.
Προτεινεται η κωδικοποιηση των ακινητων, η ταυτοποιηση τους στον ιδιοκτητη και η ενοποιηση ολων των databases.
Η λογικη ειναι απλη και μπορει να εφαρμοστει καταρχη σε ολα τα ενοικιαζομενα ακινητα.Καθε νεα συμβαση ενοικιασης ακινητου θα συνοδευεται υποχρεωτικα με ενα online συμβολαιο οπου θα δινει τα στοιχεια του ακινητου, τα στοιχεια του ιδιοκτητη, τα στοιχεια του ενοικιαστη και το μισθωμα.Καθε ακινητο πολυ μπαινει στο online συμβολαιο αποκτα ενα μοναδικο αριθμο,σαν το ΑΜΚΑ (ΜΑΑ= μοναδικος αριθμος ακινητου)
Τα παγεια του ακινητου παραμενουν παντα στο ονομα του ιδιοκτητη αλλα παρουσιαζεται και το ονομα του ενοικιαστη (ως υποχρεως πληρωμης των παγειων και της χρησης).
Η καταλοβη του ενοικιου γινεται μεσω τραπεζικου λογαριασμου ( συνδεδεμενου με το online συμβολαιο) και τα παγεια πληρωνονται κανονικα.
Το online συμβολαιο χρησιμοποιειται και για αγοροπωλησεις (οπου καταγραφεται η αλλαγη ιδιοκτητη και χρησιμοποιουνται νεα στοιχεια αλλα τον ιδιο μοναδικο αριθμο ακινητου).
Τροπος εφαρμαογης
Για οποιαδηποτε νεα αγοροπωλησια η ενοικιαση ακινητου ειναι απαραιτητος ο ΜΑΑ (και το νεο online συμβολαιο).Θα υποχρεουτε ο ιδιοκτητης (για 1 φορα,μονο στην αρχη) να παρουσιασει τον παλιο και τον νεο λογαριασμο δεη/υδρευσεως/οτε/αεριου)οπου θα αναφερεται το ονομα του ως ιδιοκτητη και το ονομα του ενοικιαστη/χρηστη.Ετσι ολα τα database θα εχουν τα ιδια στοιχεια.
Με παυση του συμβολαιου απομακρυνεται απλα το ονομα του ενοικιαστη και τα παγεια παραμενουν στο ονομα του ιδιοκτητη.
Καταναλωση σημαινει οτι ακινητο χρησιμοποιειται.

Οφελη για ενοικιαστη:
Ειναι υποχρεως να πληρωνει (μεσω τραπεζικου λογαριασμου) μονο το μισθωμα που αναφερεται στο online συμβολαιο. (Το online συμβολαιο μπορει να ειναι ποιο ισχυρο απο ιδιωτικα συμφωνονητικα) και να μην εχει αυξησεις οποτε θελει ο ιδιοκτητης.Παραλληλα αποδεικνυεται η καταναλωση του στα παγεια κ δεν πληρωνει παραπανω.
Οφελη για τον ιδιοκτητη:
Η πληρωμη μεσω τραπεζικου λογαριασμου δειχνει τυχον καθυστερησεις ενοικοιου και τον προστατευει απο κακοπληρωτες.Επισεις για το χρονο χρησης ο ενοικιαστης ειναι καθαρα υποχρεως για τα παγεια και απαλλασεται ο ιδιοκτητης απο αυτα.
Οφελη για το κρατος:
Καταγραφη των ακινητων της χωρας,καταγραφη τεκμηριων διαβιωσηε,καταγραφη εσοδων και εξοδων απο ενοικια.

Ευχαριστω.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ — 26 Ιανουαρίου, 2012 @ 12:13 μμ

    ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΒΟΗΘΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού