Οι προτάσεις να εφαρμόζονται



Αυγούστου 29, 2011

Οι προηγούμενες φάσεις του opengov είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Οι προτάσεις παρουσιάζονταν σε κοινό που αποτελούνταν από απλούς ενδιαφερόμενους, και όχι από τους φορείς τους οποίους αφορούσαν. Επίσης, δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον υλοποίησης προτάσεων από πλευράς των φορέων του δημοσίου, και μόνο προτάσεις που προέρχονταν από Δημόσιους οργανισμούς έβρισκαν εφαρμογή.

Δυστυχώς για το opengov.gr, το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει την κατάσταση, για αυτό και έχουν χαθεί σοβαρά άτομα με γνώσεις που δεν είδαν αποτέλεσμα από τη συμμετοχή τους. Επίσης, με μια μικρή ανάλυση των σχολίων, τα περισσότερα αφορούν:
1. Στενά κλαδικά θέματα που θα έπρεπε να μην τους δωθεί καν σημασία
2. Απαξιωτικά σχόλια, λόγω της απαξίωσης του θεσμού από την μη-εφαρμογή των προτάσεων
3. Εναλλακτικές προτάσεις έναντι της διαβούλευσης, καθώς αμφισβητείται το αντικείμενο της ίδιας της διαβούλευσης (και κατ” επέκταση η ικανότητα των ατόμων που την υπέβαλλαν)

Με αυτά καταλαβαίνεται ότι ο θεσμός είναι ήδη απαξιωμένος. Εάν δεν λάβετε μέτρα ΑΜΕΣΑ για την ΣΟΒΑΡΗ παρουσίαση, αξιολόγηση και υλοποίηση των διακεκριμένων προτάσεων, απλά θα απαξιωθείτε και εσείς ως πρόσωπα.

Με εκτίμηση,
Στέφανος Κουζώφ

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες



1 Σχόλιο »

  1. Σχόλιο από Τάνια Κερκίρη — 30 Οκτωβρίου, 2011 @ 9:40 πμ

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Στέφανο Κουζώφ.
    Εφόσον αναγγέλθηκε και ξεκίνησε αυτή η διαδικασία του opengov και έχει αυτή την ανταπόκριση, πρέπει να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.
    Φαντάζομαι ότι ο στόχος του opengov δεν ήταν να δώσει ένα βήμα ώστε ο καθένας να εκφράσει τις ιδέες του και τον πόνο του, αλλά, αντίθετα, να μαζευτούν οι ιδέες αυτές και στη συνέχεια, με μια ιεράρχιση, να αρχίσει η αξιοποίηση και η υλοποίησή τους.
    Το επόμενο βήμα του opengov θα ήταν π.χ. η επίτευξη του θεσμικού πλαισίου που να υποστηρίζει τις αλλαγές που προτείνει η κάθε ιδέα, η συγκρότηση ομάδας από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνδράμουν, η οργάνωση αυτής της ομάδας, ο σχεδιασμός του έργου ης και τέλος η εκπόνησή του.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού