(MLS Multiple Listing Services)



Μαρτίου 27, 2011

Πως θα ελέγχει το Υπουργείο Οικονομικών τις περιουσιακές συναλλαγές;
Κάθε πολίτης θα πρέπει να συνεργάζεται με έναν Μεσίτη για την καταχώρηση του ακινήτου του στο MLS, άσχετα αν στην συνέχεια μπορέσει να πουλήσει μόνος του, το ακίνητο του, ο ιδιοκτήτης χωρίς να πληρώσει μεσιτικά.
Ο Μεσίτης καταχωρεί σε συγκεκριμένο σύστημα τις σχολαστικές πληροφορίες του ακινήτου συμπεριλαμβανομένης φυσικά της ζητούμενης τιμής πώλησης.
Μετά την πώληση ο Μεσίτης, (ή ο ιδιοκτήτης αν το πουλήσει μόνος του) υποχρεούται να καταχωρεί την τιμή κλεισίματος.
Το σύστημα διατηρεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες των ακινήτων (τιμές ανά περιοχή, μέρες στην αγορά, τιμή ανά τετραγωνικό, στοκ κλπ.) και είναι στην διάθεση όλων.
Την εφαρμογή του συστήματος αναλαμβάνει εταιρεία η οποία υπογράφει συμβάσεις με τις ενώσεις των Μεσιτών. Το κόστος αναλαμβάνουν οι Μεσίτες με ετήσια συνδρομή και λειτουργεί με βάση τους Κώδικες δεοντολογίας και πρακτικής των ενώσεων.
Τα στοιχεία των ακινήτων, πλην προσωπικών δεδομένων, είναι δημόσια προβεβλημένα ενώ τα πλήρη στοιχεία είναι διαθέσιμα, υπό τους περιορισμούς που ορίζουν οι νόμοι, στους φορείς της πολιτείας.
Είκοσι μεσίτες από την Θεσσαλονίκη έχουμε δημιουργήσει μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΒ ΙΝΙΤΙΟ» MLS Greece με σκοπό τον «εξελληνισμό» και την ανάπτυξη της πλατφόρμας και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε έτοιμες εφαρμογές από άλλες χώρες.

Aπό το χρήστη


Θεματικές

Ετικέτες




2 Σχόλια »

  1. Σχόλιο από Μ. Παιγνιγιάννης — 29 Μαρτίου, 2011 @ 12:41 μμ

    Καλημέρα,

    Νομίζω η ελλάδα πασχίζει για άνοιγμα επαγγελμάτων. Αναφέρετε ότι δεν υπάρχει κόστος για την ανάρτηση αλλά φαντάζομαι θα το μετακυλίετε στα μεσιτικά.
    Το κράτος ξέρει πολύ απλά που γίνονται οι αγοραπωλησίες. Έχει έτοιμο μηχανισμό
    στις εφορίες, στις πολεοδομίες και στα πολεοδομικά γραφεία. Το μόνο που λείπει είναι απλά να ελέγχει το πόθεν έσχες και τους λογαριασμούς των κατασκευαστών. Ας απαγορευτεί ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ η πληρωμή με μετρητά. Ακόμα και τα 1500ευρώ του πρόσφατου νόμου είναι πολλά. Γιατί φοβήθηκαν για αναστάτωση στην αγορά και το έκαναν 3000; ΚΑΚΩΣ. Πάνε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω. Δεν γίνονται έτσι αλλαγές!!

    Όλες οι πληρωμές μέσω τραπεζικού συστήματος και τότε θα δούμε οι μεγάλοι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί και λοιποί κατασκευαστές πόσο φτωχούληδες είναι. Ας φορολογηθούν επιτέλους οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως πρέπει.

    Να τελειώσει πλέον το παραμύθι με αντικειμενικές και αγοραίες αξίες.
    Να τελειώσει ο εκβιασμός των κατασκευαστών ότι από τα χέρια τους εξαρτώνται 200 επαγγέλματα.
    Έχουν γίνει πάμπλουτοι με την πλειοψηφία να μην εφαρμόζει ούτε καν τις τεχνικές οδηγίες του ΤΕΕ
    (π.χ. ρωτήστε πόσοι εφαρμόζουν την Κατανομή Κεντρικών Δαπανών για θέρμανση με βάση την ΤΟΤΕΕ 2006).
    Ποιότητα κατασκευών χειρίστη!! Κάθε μέτρο για βελτίωση καταλήγει σε νέο μηχανισμό πλουτισμού τους
    (το επόμενο «πάρτυ» τα ενεργειακά πιστοποιητικά). Δεν θα μιλήσω περισσότερο γιατί θα είμαι εκτός θέματος – μας πνίγει το δίκιο μας εμάς τους μικρούς και ασήμαντους πολίτες που με πεντε δεκάρες από μισθωτή εργασία αγοράσαμε κάτι με πόνο και κόπο. Μας εμπαίζετε όλοι κύριοι κατασκευαστές. Οι μεσίτες απλά κάνουν τα στραβά μάτια για να ζήσουν και αυτοί. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των Πολιτικών Μηχανικών ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!!!!! ΕΛΕΟΣ πια!!! ΔΕΝ είμαστε ηλίθιοι (συντελεστές 26 ή 30% για προσδιορισμό του φορολογητέου — για πόσα ακόμα χρόνια η κοροϊδία).

    Τα πράγματα λύνονται με απλές μεθόδους. Δεν χρειαζόμαστε νέους μηχανισμούς γραφειοκρατίας
    και μεσάζοντες. Οι μεσίτες για να βελτιώσετε τη δική σας εργασία συνεργαστείτε ως σωματείο και δημιουργήστε κάτι σαν επίσημη craiglist. Παντρέψατε το δικά σας site με το spitogatos, το rento και χίλια δυο άλλα…

    Ανοιχτά επαγγέλματα σημαίνει συνεργασία και απευθείας έλεγχος στην πηγή του κακού όχι ομαδούλες για επιβολή πρόσθετων σημείων χρεώσεων στους άσχετους πολίτες.

    Προτείνω απλά τον έλεγχο των λογαριασμών όλων των ελευθέρων επαγγελματιών της οικοδομής. Για κάθε εισροή – εκροή να υπάρχει τεκμηριωμένη εξήγηση υποχρεωτικά με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ του παραλήπτη. Το αν η εξήγηση θα δίνεται μέσω τραπεζικού συστήματος ή με πληροφοριακό σύστημα του Υπ Οικονομικών
    αυτό είναι στοιχείο μελέτης.

    Ευχαριστώ και συγγνώμη για το τυχόν άκομψο της παρέμβασής μου.
    Ευχαριστώ

  2. Σχόλιο από netcomb2b — 8 Απριλίου, 2011 @ 3:01 πμ

    Αγαπητέ κύριε Παιχνιγιάννη οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σας αφού τα λέτε σταράτα.
    Ξέρετε όμως πόσοι κραδαίνουν τον Πατριωτισμό, κλέβοντας πορτοφόλια ; Καλύτερα να σας τα πω εγώ αν και νιώθω τόσο άσκημα. μ’ ένα αλλόκοτο συναίσθημα. Μια αλλαγή έχει πλάκα όταν είναι για λίγο. Ξεκούρασε λίγο το μυαλό σου. Τελικά λέω να πιώ άλλο ένα κρασί. Πρόσεξε τι μας λένε…αν δεν σου αρέσει η λάντζα πρέπει να μάθεις να τρως με τα χέρια. Θα σε διευκολύνω. Κάτω απ την ζώνη κάθε φορά. Ούτε μια λέξη εμπιστοσύνης. Όλα στον υπόνομο ?
    Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός δουλεύει άναρχα εις βάρος πολλών Εθνικών οικονομιών. Εδώ οι παθογένειες (κομματισμός,κα) δημιούργησαν τις συνθήκες, για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε. Η παγκόσμια κρίση και οι ευθύνες των πολιτικών των τελευταίων ετών ,δηλαδή οι δικές μας ευθύνες είναι οι μεγαλύτερες.
    Χρειάζεται όλη η αλήθεια, χρειάζεται τόλμη, ρεαλιστική αντιμετώπιση με στόχο κυρίαρχα την ανάπτυξη.
    Η ανάπτυξη χωλαίνει. Η κακή ψυχολογία είναι στο ζενίθ μαζί με την ανεργία. Υπάρχει σήμερα μια καλή αγωγή (70 Νομοσχέδια μπαίνουν μπροστά) αλλά γνωρίζουμε σε κάθε αγωγή υπάρχουν παρενέργειες.
    Χρειάζεται γι αυτό μια ισορροπία στις αδυναμίες με επίγνωση των κινδύνων. Ακόμη και στα ζιζανιοκτόνα νέας γενιάς οι μέλισσες δεν επιστρέφουν στις κυψέλες σαν μια αντίδραση. Στις νέες πολιτικές αντιδρά ένα μέρος των media που θέλουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά των πολιτών, για να μη χάσουν το πάνω χέρι
    Εκτιμώ ότι χρειαζόμαστε επικονιαστές δηλ. μέλισσες για να γονιμοποιήσουν τις σωστές απόψεις και πολιτικές γιατί ηρωισμός δεν είναι να γονατίσεις τους ανήμπορους αλλά να τους σηκώσεις. Το Κράτος μας είναι σκληρό και απρόσωπο με τους φτωχούς. Χρειάζεται μια νέα αρχή, μια ελπίδα, μια ευχή, μια παράκληση για όλους, για να πάμε καλύτερα, να βρούμε δουλειές για να βάλουμε τα παιδιά μας να δουλέψουν γιατί τώρα είναι άνεργα και ο κόσμος έχει μαραζώσει, πρέπει να βρούμε λύσεις να αφήσουμε τη σιωπή και την αδιαφορία και να βάλουμε όλοι πλάτη. Σας ευχαριστώ θερμά.

RSS feed για τα σχόλια. TrackBack URL

Σχολίασε

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

 
Όροι Xρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων | Πλαίσιο Συμμετοχής
Eκτός αν αναφέρεται διαφορετικά το σύνολο του περιεχομένου του labsOpeGov είναι αδειοδοτημένο με άδεια creative commons
Creative Commons License



O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού